Nyheter –

MAXXDRIVE® XT: Ny serie industrigir til transportbånd fra NORD

Den nye MAXXDRIVE® XT-serien fra NORD DRIVESYSTEMS supplerer de utprøvde MAXXDRIVE-industrigirene til bruksområder med høye termiske grenseeffekter. De nye girene krever ikke ekstern kjøling og er spesielt godt egnet til transportbånd som brukes til bulkmaterialer og mineralindustrier.

Bargteheide , 2020-04-20

Fortsatt målrettet utvikling for NORD MAXXDRIVE-industrigir : Den nyeste MAXXDRIVE® XT-generasjonen har et totrinns vinkelgir gir optimert til bruksområdet, spesielt godt egnet til transportbåndanlegg. Effekt- og hastighetsområdet ble spesialkonstruert til industrier der det kreves lave hastighetsforhold kombinert med høye effekter. F.eks. til bulkmaterialer og i mineralindustrien kreves det spesielt robuste løsninger som tåler smuss og er pålitelige under røffe driftsforhold.

MAXXDRIVE® XT-industrigirene kan leveres i syv størrelser for effekter fra 50 til 1500 kW. Utgangsdreiemomentene varierer mellom 15 og 75 kNm med hastighetsforhold fra 6,3 til 22,4. I motsetning til de tidligere industrigirene er serien utstyrt med er serien som standard utstyrt med et kraftig ribbet UNICASE-hus og en integrert aksialvifte. På grunn av den økte overflaten og luftstyringsdekslene er kjøleluftstrømmen optimert og det oppnås en meget høy termisk begrensende effekt. I mange tilfeller kreves det ikke tilleggskjøling. Store rullelager og senteravstander øker lastkapasiteten og levetiden til komponentene.

I 2019 ble NORD DRIVESYSTEMS hedret med Bulk Handling Award i kategorien "Excellence in the Application of Gears, Motors and Drives" for dette innovative konseptet.