Nyheter –

Dynamiske drev for dynamiske økonomier. Forbundskansler Angela Merkel og statsminister Narendra Modi besøker NORDs stand på Hannover Messe 2015.

Under en omvisning på utvalgte utstillinger under Hannover Messe 2015, besøkte Tysklands forbundskansler Angela Merkel og Indias statsminister Narendra Modi standen til NORD DRIVESYSTEMS, der NORD feiret selskapets 50-årsjubileum.

merkel_signed_servo_dynamics_hm2015

Bargteheide, Hannover , 2015-04-14

De to lederne fikk se en spesialutstilling med kostnadseffektive drev til servoenheter, nemlig en racerbilsimulator med en Stewart-plattform drevet av seks omformerstyrte drivaksler. Den nyeste generasjonen NORD frekvensomformere er i stand til å respondere på styrekommandoer i sanntid, noe som gir en ekstremt dynamisk og presis kontroll over asynkronmotorer. De kostnadseffektive kombinasjonene av motorer og omformere klassifiseres som IES2-motordriftsystemer (PDS), noe som er den øverste ytelsesklassen i henhold til den nye europeiske Ecodesign-standarden EN 50598-2.

Den indiske statsministeren var spesielt interessert i å besøke NORD DRIVESYSTEMS. Den internasjonale gruppens indiske datterselskap – som har representanter på NORDs stand på Hannover Messe hele uken – er nemlig godt kjent for statsministeren som gode teknologipartnere for mange industrier i Indias dynamiske økonomi. Blant annet var Modi nylig med og innviet en ny stålfabrikk som benytter hundrevis av NORD-drev.