Snekkegir eller vinkelgir?


Nå er tiden inne for å pensjonere en av

norsk industris virkelig tro tjenere nemlig –

snekkegiret.

Snekkegiret har gjort en viktig jobb i industrien i mange tiår, og det er ikke rart; det er billig i innkjøp, driftssikkert og holder i mange år. Snekkegiret har egentlig bare én ulempe. Virkningsgraden kan være så lav som 0,67.

Virkningsgraden til vinkelgir kan være så høy som 0,97. For å gjøre den samme jobben må altså et snekkegir tilføres hele 45 % mer energi enn et vinkelgir. Vi oppfordrer derfor alle maskinbyggere, firmaer og industrier som bruker snekkegir til å velge vinkelgir i stedet.

Det svir litt i lommeboken ved innkjøp, men regnestykket går raskt i pluss. Allerede etter et drøyt år har det reduserte strømforbruket kompensert for den noe høye innkjøpsprisen. I tillegg holder vinkelgir betraktelig lenger enn et snekkegir.

Kostnadsargumentet bør være nok til å overbevise deg om å bytte, men hvis du vil ha en grunn til kan du se nærmere på miljøpåvirkningen.

Det står sikkert i miljøpolicyen deres at dere ønsker å bidra til redusert miljøpåvirkning, og nå har dere muligheten til å gjøre ord til handling. Så vær så snill og slutt å kjøpe snekkegirene våre – velg vinkelgir i stedet! Takk!

Vinkelgir

Et snekkegir trenger 45 % mer energi enn et vinkelgir for å gjøre den samme jobben. Derfor bør dere ikke kjøpe flere snekkegir, men heller velge et godt vinkelgir som dette.