Wild Goose Canning startet i 2009 som et prosjekterings- og maskineringsfirma i Boulder, Colorado. Da grunnleggerne Jeff Aldred og Alexis Foreman fikk i oppdrag å reparere boksfyllingssystemet til Upslope Brewing, viste det seg raskt at de ikke bare kunne reparere det; de kunne bygge et bedre system fra bunnen av.

Wild Gooses mobile boksfyllingslinje

Kunden

Fokus på kunden

Wild Goose Canning (WGC) presenterte sin første mobile boksfyllingslinje på Craft Brewers Conference i 2011, og har raskt vokst til en av bransjens ledende leverandører av boksfyllingssystemer.
Siden den gang, har WGC levert plassbesparende boksfyllingssystemer til mikrobryggerier og drikkevareprodusenter over hele verden, samtidig som de har utvidet porteføljen til å inneholde både seamers og omstablere. Med den utvidede produktporteføljen, kan WGC gi kundene fleksibiliteten til å sette sammen produktene i et system som fungerer perfekt for akkurat deres behov. WGC har hatt minst 100 % vekst i salget hvert år siden oppstarten, og fortsetter å øke sin tilstedeværelse på det globale markedet. Selskapet har nå rundet 50 ansatte.

Prosjektet

Utfordringen i prosjektet

Boksfylling av produkter er avgjørende i drikkevareproduksjon. For at kundene skal være garantert en fersk vare, kan produktene kun lagres i en kort periode før de fylles på flasker, bokser eller fat. Timingen på denne prosessen kan ha stor innvirkning på sluttresultatet. Nedetid på emballeringslinjen kan skape store problemer for et firma og føre til store utgifter og produksjonstap. Det er også svært viktig å ha full kontroll på hastigheten og timingen på linjen for å sikre nøyaktig og effektiv fylling av flasker og bokser.

Når ølambassadør Roger Walz begynte som Vice President of Sales hos WGC, var NORDs produkter allerede en del av Wild Goose-systemene. «Jeg ble ikke overrasket over å se NORD-produkter, fordi jeg visste at Jeff og Alexis (grunnleggerne av WGC) kun velger kvalitetsprodukter til boksfyllingslinjen», sier Walz. «Vi har ikke fått noen klager hverken internt eller utenfra, så det er ingen grunn til å finne opp hjulet på nytt.»
NORD Drivesystems fikk jobben med å levere komponenter til WGC-linjene fordi Aldred og Foreman ønsket en girmotorleverandør med en global tilstedeværelse, slik at de var sikret service på linjene uansett hvor de ble installert. Et annet viktig punkt var å bruke en løsning der VFD-en var montert direkte på motoren, og dette kravet eliminerte mange potensielle leverandører. Aldred hadde sett NORD på annet bryggeriutstyr tidligere, og NORD kunne både tilby de beste prisene og oppfylle alle kravene som ble stilt. Når NORD i tillegg hadde et rykte for holdbare kvalitetsprodukter, ble det i realiteten et ganske enkelt valg.

Løsningen

Bruksløsningen

WGCs hovedprodukter er de mobile boksfyllingslinjene, som har fra 2 til 4 fyllehoder og en fyllekapasitet på 27 til 42 bokser i minuttet. Boksfyllingslinjene er laget med kvalitetsdeler og -komponenter som inkluderer NORD FLEXBLOC™ C-Face girmotorer og elektriske motorer, kombinert med distribuerte AC-vektordrev fra NORD DRIVESYSTEMS.

Det er ikke bare drevene som er pålitelige hos NORD; det samme gjelder leveringstidene deres. «Hvis bestillingen ikke har kommet i dag, er det fordi den kom for to dager siden», sier Lauren Daggett, Procurement Manager hos WGC. «Vi kan alltid være trygge på at NORD har det vi trenger på lager.» Walz legger til: «Tryggheten vi får med NORD er enormt viktig, og det samme kan sies om kundestøtten de leverer over hele verden. Når man har store emballeringslinjer, er nedetid et alvorlig problem. Hvis det skulle gå galt, kan vi være trygge på at NORD leverer reservedeler på kort varsel.»

Drivløsningene inkluderer funksjoner som hulakseldeksler, momentarmer, distribuerte SK200E AC-vektordrev og NEMA C-Face-motorer. NORD-produktene som brukes er stort sett de samme fra linje til linje. WGC har regelmessige samtaler med NORDs ingeniør- og salgsteam for å diskutere forskjellige effektalternativer for utenlandske kunder.

Last ned PDF med case-studien

Case_study_download_teaser

Last ned PDF med case-studien av Wild Goose her – last ned