Ambit Projects

Allsidige drivsystemer for næringsmiddel-
industrien

Maskinprodusenten Ambit Projects bruker drivsystemer fra NORD i sitt anlegg for bearbeiding og vask av grønnsaker. Drivenhetene beskyttes mot rustangrep med NORDs unike korrosjonsbeskyttelse nsd tupH.

Prosjektet

Utfordringen i prosjektet

En av Europas ledende produsenter av ferske landbruksvarer er en langvarig kunde av den britiske utstyrsprodusenten Ambit Projects. Sluttkunden hadde behov for en betydelig oppgradering og linjeutvidelse av en maskin for beskjæring og emballering av grønnsaker. Maskinen fjerner uønskede deler av plantene, for eksempel røtter, og vasker, inspiserer og pakker produktene.

Aggressiv atmosfære – Tradisjonelle drev tålte ikke den kontinuerlige eksponeringen for det fuktige miljøet med regelmessig spyling med vann og skummidler. Selv det avanserte, korrosjonsbeskyttende belegget som var påført måtte gi tapt i lengden. Lakken på de eksisterende drevene hadde sprukket opp og truet med å flakne av. Drevene måtte derfor skjermes for å unngå forurensning av matvarene. Verst gikk det ut over drevene til transportbåndet i nærheten av vaskestasjonen, der jord og stein vaskes bort med høytrykksspyler.

Behov for integrert beskyttelse – Utstyrsprodusenten begynte etter hvert å se etter mer egnede drev, herunder drev med innebygd korrosjonsbeskyttelse som ikke ville kreve ekstra skjerming. Med disse nye drivløsningene, håpet Ambit Projects å dramatisk redusere både arbeidsmengde og utgifter for seg selv og kundene. Selv om korrosjonsbeskyttelse var et viktig hensyn, måtte de nye drivproduktene selvfølgelig også oppfylle næringsmiddelindustriens hygienekrav og tåle desinfeksjons- og rengjøringsmidler.

Kunden

Fokus på kunden

Ambit Projects Ltd. er basert i den engelske byen King’s Lynn. Selskapet har utviklet og produsert tilpassede maskiner for rengjøring, behandling og emballering av landbruksprodukter i over 25 år. Utstyret er basert på næringsmiddelgodkjente materialer og utviklet med fokus på lavt vedlikeholdsbehov, høy energieffektivitet og miljøvennlighet.

Fokus på prosjektet
NORD leverte korrosjonsbestandige drivløsninger til næringsmiddelproduksjon som kombinerer motorer med glatt overflate og SMI-snekkegir til den britiske utstyrsprodusenten Ambit Projects. Alle drevene har hus med nsd tupH overflatekonvertering:

  • De har IP66/IP69K inntrengningsbeskyttelse og tåler høytrykkspylere.
  • De tåler vaskemidler med pH-verdier fra 2 til 12.
  • Saltspruttesting viste ingen korrosjon etter 2000 timer.

Løsningen

Bruksløsningen

Ambit Projects skiftet ut alle transportørdrev og drevene i de opprustede maskinseksjonene med nye nsd tupH-enheter fra NORD. Overflatekonverteringen nsd tupH styrker aluminiumsoverflatene betydelig ved å permanent forbedre materialets egenskaper gjennom en elektrokjemisk prosess. Hus som behandles på denne måten er ekstremt robuste, og vil ikke ruste selv om de utsettes for mekanisk skade.

Tilpasset næringsmiddelindustrien – Drevene som brukes i grønnsaksanlegget er utstyrt med standarddeler og drivaksler i rustfritt stål som standard. Systemene kombinerer uventilerte motorer med glatte overflater og SMI-snekkegir. NORD har optimert disse komponentene, så vel som et utvalg andre typer girkasser, for bruk som stiller store krav til hygiene. Glatte overflater uten dødflater sørger for at det ikke kan sette seg skitt som er vanskelig å fjerne, og rengjøringsmidlene skylles enkelt av. Girkassene i disse systemene bruker olje som er godkjent for bruk i næringsmiddelindustrien.

Ekstra tøffe på alle måter – NORDs drivsystemer med overflatebeskyttelsen nsd tupH er godkjent for bruk i næringsmiddelindustrien i henhold til FDA Title 21 CFR 175.300. De har bestått en rekke krevende tester:

  • Blemmedannelsestest iht. ASTM D714
  • Korrosjonstest iht. ASTM D610-08
  • Ripetest iht. ASTM D1654-08 iht. DIN EN ISO 2409
  • Saltspruttest iht. ASTM B117-09 iht. DIN EN ISO 9227
  • Avskallingstest iht. ASTM D3170 (gravelometertest)

De har også bestått tester av motstandsdyktighet mot vanlige rengjøringsmidler i næringsmiddelindustrien.

Last ned case-studien

Case_study_download_teaser

Last ned PDF med case-studien Ambit Projects her | PDF (489 KB)