KRIJN VERWIJS

KORROSJONSBESTANDIGE DRIVSYSTEMER I SALTHOLDIG MILJØ

Krijn Verwijs' produksjonsanlegg for skalldyr har lenge hatt store problemer med korrosjon av drevene på grunn av det saltvannspåvirkede miljøet. Nå har NORDs systemer med en aluminiumslegering med spesialbehandlede overflater gitt en prisgunstig løsning på dette problemet.

krijn_conveyor

KRIJN VERWIJS

Kunden

Fokus på kunden

krijn_customer

Krijn Verwijs Yerseke B.V. ble etablert i 1880 som et anlegg for østersoppdrett. Familieselskapet har etter hvert blitt en av de største aktørene på det europeiske kreps- og skalldyrmarkedet, og leverer nå blåskjell til supermarkedkjeder og cateringselskaper i Europa under varemerket "Premier" og andre, private navn. Krijn Verwijs tilbyr også et komplett utvalg av østers, hummer og forskjellige andre typer skalldyr.

Fokus på prosjektet
Det saltholdige miljøet som gjennomsyrer Krijn Verwijs produksjonsanlegg i Yerseke gjør fabrikken til et lærebokeksempel på tøffe driftsforhold. De flere hundre 1.5 kW-girmotorene på de forskjellige transportørlinjene har lenge hatt store problemer med rask korrosjon. Anlegget er nå i full gang med å skifte til robuste systemer med nsd tupH, og i månedene og årene som kommer skal samtlige drev hos Krijn Verwijs erstattes av de ekstra holdbare girmotorene fra NORD.

Prosjektet

Utfordringen i prosjektet

krijn_shellfish

Krijn Verwijs er en av Europas ledende leverandører av skalldyrprodukter, med blåskjell som sin fremste spesialitet. Den ferske fangsten som leveres ved fabrikken legges i store kar med konstant tilførsel av rent saltvann, hvilket holder produktene friske mens sanden renses bort. På grunn av disse beholderne og det faktum at blåskjellene legges våte på transportørene, sier det seg selv at alle linjene i fabrikken blir utsatt for en fuktig, saltholdig atmosfære.

Aggressivt miljø – Dette betyr rask korrosjon på alle ubeskyttede metalldeler i produksjonsanlegget, f.eks. på de mange transportørlinjene. Konvensjonelle girmotorer i støpejern får sine første rustflekker på splitter nye enheter i løpet av få uker, og etter et år eller to er disse enhetene snart klar for utskiftning. Selv spesialbelegg og lakk er bare en midlertidig utsettelse av det uunngåelige resultatet. Rustfritt stål har heller aldri vært en mulig løsning, da nedkjølingen som kreves før hver avspyling gjør dette alternativt like upraktisk som det er dyrt.

Holdbare, prisgunstige og enkle å rengjøre – Hyppige utskiftninger av drevene var derfor normalen for Krijn Verwijs helt til de oppdaget NORD DRIVESYSTEMS' nye løsning for aggressive miljøer, nemlig overflatebehandlingen nsd tupH. Denne teknologien gir girmotorer i aluminium – som er svært praktiske å spyle av – korrosjonsbestandighet på linje med rustfritt stål.

Løsningen

Bruksløsningen

krijn_application

Krijn Verwijs har begynt prosessen med å innføre nsd tupH-systemer som vil gi betraktelige lengre levetid i det saltholdige miljøet. Selv om disse aluminiumsmotorene er relativt kostbare sammenlignet med konvensjonelle støpejernsenheter, viser både laboratorietester og omfattende feltforsøk ved fabrikken i Yerseke at nsd tupH-systemene trolig vil vare i samtlige av de 10 årene som utgjør levetiden til en gjennomsnittlig transportørlinje, om ikke lenger. Krijn Verwijs vil derfor ikke lenger måtte kjøpe inn fem til ti reserver til hver enhet eller bruke tid og penger på vedlikeholdet som hører med.

Innprentet beskyttelse – nsd tupH-behandlingen er ikke et belegg, men en overflatekonvertering som produserer et grunnlag som blir en permanent del av flaten som behandles. Behandlingen er basert på en elektrolytisk prosess som gjør aluminiumshus like motstandsdyktig mot korrosjon som rustfritt stål. Den ripesikre overflaten blir også over seks ganger så hard som ubehandlet aluminiumslegering og tusen ganger så hard som lakk.

Smart alternativ til rustfritt stål – nsd tupH-systemene til næringsmiddelindustrien har et lett, kompakt og selvdrenerende design og kan derfor spyles av uten problemer. De er ugjennomtrengelige for f.eks. vanlige kjemiske rengjøringsmidler og vil ikke ta skade av verken bruk av høytrykksspylere eller rensing med syrer eller alkaliske oppløsninger. I tillegg er overflatebehandlingen nsd tupH tilgjengelig for alle NORDs aluminiumsprodukter, i motsetning til de fleste girmotorserier i rustfritt stål der produsentene som regel begrenser utvalget til noen få typer.

Last ned case-studien

Case_study_download_teaser

Last ned case-studien av KRIJN VERWIJS her last ned | PDF (1 MB)