Octopi Brewery

Her har de NORD på fat

Etterspørselen etter håndverksbrygget øl vokser stadig, noe som har ført til at mange bryggere har tatt i bruk kontraktbrygging som en kostnadseffektiv løsning for å komme seg inn på det raskt voksende markedet. Kontraktbrygging bidrar til å redusere de nye mikrobryggerienes kostnader i forbindelse med husleie og produksjonsutstyr, samtidig som det er mange miljømessige fordeler med å plassere produksjonen nærmere etterspørselen.

Octopi Brewery

Octopi Brewing, det ledende kontraktbryggeriet i Midtvesten, åpnet nettopp et splitter nytt bryggeri på nesten 1700 m2 i Waunakee, Wisconsin (like utenfor Madison). Med toppmoderne utstyr og dyktige ansatte, er Octopi Brewing ikke bare involvert i bryggeprosessen – de tilbyr også omfattende rådgivning og strategiutvikling for hvordan man skal lykkes i mikrobryggeribransjen. Octopi har tre viktige mål. Det første er å produsere kvalitetsøl for nye bryggerier, eksisterende bryggerier som mangler kapasitet, samt hoteller og restauranter som vil utvikle sitt eget øl. Det andre er å være det første kontraktbryggeriet i historien som tilbyr et stort omfang tjenester innen varemerkebygging, fra konsept til realisering. Sist, men ikke minst, ønsker Octopi å tilby utmerket kundeservice og brygge øl i toppmoderne utstyr som er tilrettelagt for moderne mikrobryggerier.

Isaac Showaki, sjef i Octopi Brewing, vet godt hvordan det er å ikke ha kontroll over eget øl og varemerke. Da han i 2012 lanserte sitt første bryggeri i Chicago, baserte han seg utelukkende på kontraktbrygging.

Showaki sørger for at Octopi leverer et optimalt produkt, og liker samarbeidet med mikrobryggeriene for å skape et så godt øl som mulig. «Vi kan tilby kundene alt de trenger. Vi kan svare på spørsmål om markedsføring, design, distribusjon, regnskapsføring, brygging og kommersielt arbeid. Kundenes suksess er vår suksess», sier Isaac. «Vi ønsker virkelig å hjelpe de nye bryggeriene i gang.»

På samme industriområde som Octopi, ligger det amerikanske hovedkvarteret til NORD Gear Corporation, en av verdens ledende produsenter av girmotorer, reduksjonsgir, elektriske motorer og AC-vektordrev. NORD har vært involvert i mikrobryggeribransjen i årevis, og så veldig positivt på at kontraktbryggeriet ble etablert på samme industriområde. Mindre positive ble de ikke da det viste seg at bryggeriet brukte et NORD SK 9072.1 vinkelgir og et SK 4282 parallellgir CLINCHER™, begge med motorer på 5 hestekrefter, til å drive motorene i silekaret og meskekaret. «Av alt utstyret vi har, er nok dette det beste. Det er pålitelig. Det har tålt alle påkjenninger vi har gitt det, og vi har virkelig testet grensene», sier Isaac om sile- og meskekaret. Avhengig av størrelsen på batchen, tilsetter Octopi alt fra 900 til 1800 kg korn i meskekaret, og det er viktig at utstyret fungerer feilfritt for at ølet som brygges skal få den ønskede kvaliteten.

NORD har omfattende kompetanse innen drikkeproduksjon, og NORD-produktene er spesialutviklet for å oppfylle et stort antall behov innen disse produksjonsprosessene, som for eksempel pumping, blanding og røring, lufttilførsel og ventilasjon, bevegelse og posisjonering, dosering, fylling, emballering, transport og lagring. NORDs robuste, slitesterke og kostnadseffektive reduksjonsgir, motorer og AC-vektordrev er tilgjengelige i et stort utvekslingsområde og med kraftige lagre.

Kunden

Fokus på kunden

Octopi Brewing, det ledende kontraktbryggeriet i Midtvesten, åpnet nettopp et splitter nytt bryggeri på nesten 1700 m2 utenfor Madison, Wisconsin. Med toppmoderne utstyr og dyktige ansatte, er Octopi Brewing ikke bare involvert i bryggeprosessen – de tilbyr også omfattende rådgivning og strategiutvikling for hvordan man skal lykkes i mikrobryggeribransjen. «Vi kan tilby kundene alt de trenger. Vi kan svare på spørsmål om markedsføring, design, distribusjon, regnskapsføring, brygging og kommersielt arbeid. Kundenes suksess er vår suksess», sier Isaac.

Prosjektet

Fokus på prosjektet

Et NORD SK 9072.1 vinkelgir med en femhesters motor driver riven i silekaret, mens et SK 4282 parallellgir CLINCHER™ med en femhesters motor driver røreverket i meskekaret.

  • Hulaksel
  • Flensfeste
  • Energieffektive motorer

Løsningen

Bruksløsningen

Enkel rengjøring
NORDs overflatekonvertering nsd tupH gir et kostnadseffektivt, vektbesparende alternativ til rustfritt stål. Den revolusjonerende prosessen innebærer at hus og komponenter i en aluminiumslegering blir elektrisk katalysert, noe som resulterer i en molekylær konvertering av overflaten. Nsd tupH er eksepsjonelt motstandsdyktig mot kjemikalier, korrosjon og slitasje. Prosessen sørger for at den konverterte overflaten får svært god toleranse mot riper og blir 6–7 ganger hardere enn den originale aluminiumslegeringen.

Elektronisk drivkontroll
Tilgjengeligheten av enten desentralisert eller sentralisert VFD-kontroll er en annen fordel med NORDs løsning. AC-vektordrevseriene SK 200E, SK 180E og nye SK 135E er alle utviklet for bruk med distribuert kontroll. Hver serie har sine unike fordeler. Når drevet er motormontert, erstatter det motorens koblingsboks og gir en fullstendig integrering. Distribuerte kontroll-VFD-er eliminerer behovet for dyre, sentrale koblingsskap og kostbare ledningsnett, og gir bærekraftig kostnadsbesparelse, kortere monteringstid og minimale arbeidskostnader. Systemmodifikasjoner og -oppgraderinger er svært billige.

Kraftige lagre for blanding og lekkasjebeskyttelse
Flere varianter av NORDs kraftige design med forstørret lageravstand er også tilgjengelige for pålitelig drift av blandeverk. Hvert enkelt design har ekstra funksjoner og fordeler kombinert med økt lekkasjesikkerhet.

Motorer med glatt overflate
NORD har utvidet motorporteføljen til å omfatte motorer med glatt overflate. Disse motorene gir en kostnadseffektiv, lett og rengjøringsvennlig løsning som passer perfekt til drikkeproduksjon og bruksområder der hygiene og rengjøring spiller en viktig rolle.

Fordi hvert enkelt NORD-produkt er spesialtilpasset til din bruk, vil vi alltid ha den beste løsningen for dine behov. NORD-komponenter er rene, trygge, driftssikre og effektive. De er utviklet for å gå kontinuerlig over lang tid og krever kun et minimum av service.

Case_study_download_teaser

Last ned case-studien av OCTOPI her | PDF (666 KB)