G.C. Evans

MED DREV FRA NORD OG SERVICE FRA ØVERSTE HYLLE

Kundeservice er er viktigste fundamentet i alt G.C. Evans gjør. G.C. Evans produserer kjøle-, varme- og pasteuriseringsutstyr til næringsmiddelindustrien. Produksjonssjef David McNamer er lidenskapelig opptatt av service, og det er enkelt å forstår hvorfor – selskapet ville ikke ha eksistert uten et helhjertet engasjement for kundeservice.

G.C. EVANS

På slutten av 80-tallet kjøpte Davids far, Gerald McNamer, et lite, konkursrammet selskap ved å ta over gjelden til selskapet. McNamer så potensialet og begynte å restrukturere og reparere forholdet til kundene for å få virksomheten tilbake på beina.

McNamer satte seg som mål å få kundeservicen på plass, samtidig som han fant nye muligheter til å bruke selskapets kjernekompetanse til å utvide produktsortimentet. Selskapet startet å produsere kjøletunneler for å befeste sin posisjon innen næringsmiddelindustrien, samt pasteuriseringsapparater som kombinerte ekspertisen innen kjøling og oppvarming i én enkelt enhet. Selv om nesten samtlige enheter spesialproduseres etter kundenes behov, har selskapet en felles målsetning om å alltid levere en best mulig kundeservice gjennom hele prosessen. "For ti år siden hadde vi åtte konkurrenter innen drikkeproduksjon. I dag har vi to eller tre. En stor grunn til dette er at vi legger så stor vekt på kundeservice. Vi krever mye av oss selv, og like mye av leverandørene våre", sier David McNamer.

I dag bruker G.C. Evans i hovedsak bare NORD-drev, men slik har det ikke alltid vært. David McNamer forklarer: "Da jeg ble en del av selskapet brukte vi bare produkter fra NORDs konkurrenter. I 2008 var jeg innkjøpssjef, og på grunn av utfordringene i økonomien det året måtte vi se nærmere på alle leverandørene våre, inkludert leverandørene av drev. Samtidig hadde jeg fått en telefon fra Steve Bolton, distriktssalgssjef hos NORD Drivesystems, angående drivløsningene som NORD kunne tilby. Vi bestemte oss for å gi dem en sjanse, noe som viste seg å gi mange positive overraskelser. Ikke bare var drivenhetene deres billigere enn sammenlignbare produkter hos konkurrentene, men de holdt høy kvalitet og var smart konstruert. Det mest imponerende var likevel servicen vi fikk fra NORD. Vi anser det som svært viktig at vi får god støtte fra drivleverandøren vår, og med NORD fikk vi nettopp dette. Steve Bolton tok med seg Jim Alt, en av ingeniørene hos NORD, for å møte oss tidlig i prosessen. Tidligere leverandører har aldri hatt med en ingeniør på et møte med oss. Når vi til slutt gikk over til NORD som helhetlig leverandør av drivløsninger, viste det seg til vår store glede at vi alltid kommuniserte med én egen kontaktperson hos selskapet."

Kunden

Fokus på kunden

G.C. Evans startet sitt virke i næringsmiddelindustrien for over 65 år siden, med produksjon av varmtvannsberedere. I løpet av årene har selskapet vokst og produserer i dag alt fra kjøletunneler og pasteuriseringsapparater til kasse- og pallehåndteringsutstyr. Selskapet jobber bevisst for å tilby kundene sine de beste produktene og tjenestene på markedet. G.C. Evans' sentrale plassering i Arkansas gjør det enkelt for dem å betjene kunder i hele USA, samt i utlandet. Ingen jobb er for stor eller for liten for G.C. Evans, og kundene kommer alltid i første rekke.

Prosjektet

Fokus på prosjektet

Under et besøk på anlegget fikk vi se at to enorme maskiner var i ferd med å ferdigstilles. Den første var en kjøletunnel med en kapasitet på 20 000 syltetøyglass med en totalvekt på over 22 600 kg med én enkelt NORD CLINCHER™-girmotor med et utvekslingsforhold på 2500:1 og en hastighet på 0,6 o/min. Drevet har mange forskjellige funksjoner som kreves for å oppfylle hygienestandardene innen næringsmiddelproduksjon, inkludert NSDX3-belegg, mineralolje til næringsmiddelproduksjon, AUTOVENT™ og et kontrollvindu for oljen.
Den andre maskinen var et pasteuriseringsapparat for bokser og flasker med fruktjuice. Transportbåndet er 40 cm bredt og 213 cm langt og beveger seg i en hastighet som medfører at enhetene bruker 45 minutter på prosessen. Igjen er det en helstøpt NORD CLINCHER™-girmotor som brukes, og denne kjører på 0,7 o/min. Jason Jones forteller: "I pasteuriseringsapparatet har vi også GRIPMAXX™-bøssinger på drivrullen. Denne rullen fjernes med noen års mellomrom for å utføre service på lagrene og generelt vedlikehold. En mer tradisjonell, kilesporfestet bøssing kan by på problemer, siden slitasje og korrosjon kan gjøre det svært vanskelig (og kanskje også dyrt) å fjerne den. Med GRIPMAXX™ er det bare å fjerne bøssingen ved behov – det er faktisk utrolig enkelt."

Løsningen

Bruksløsningen

Jason Jones, sjefingeniør hos G.C. Evans, gjorde seg noen tanker om hvor viktig det er med driftssikre drev med enkelt vedlikehold. "Drevene på pasteuriseringsapparatene kan i bunn og grunn aldri svikte. Dersom pasteuriseringsapparatet stopper vil kunden miste produkter, og det kan rett og slett ikke skje. Det er derfor vi setter vår litt til drevene fra NORD."
NORDs drev er standard på alle produktene til G.C. Evans, inkludert mindre drev som brukes i transportørsystemene som frakter produktene til og fra produksjonsapparatene. NORDs helstøpte tannhjulsmotorer med hulaksler med kilespor brukes til innmatingsdrevene, mens NORD MINICASE®-enheter driver de dynamiske overføringsbåndene.
G.C. Evans' rykte som en innovativ leverandør av NORD-drevne innmatings- og utmatingstransportører har ført til at selskapet har blitt en mye brukt produsent av skreddersydde transportørsystemer for kunder med spesifikke behov.
Utmerket kundeservice og driftssikkerhet i toppklasse er fortsatt de viktigeste suksessfaktorene hos G.C. Evans. Dave McNamer forklarer: "Hvis en drikkeprodusent opplever at et drev svikter, vil det ikke bare føre til tap av produktet som er under produksjon; det vil også føre til en produksjonsstopp som kan koste hundretusenvis av dollar hver eneste time. Jeg vil ikke bekymre meg for drevene våre, og det vil jeg ikke at kundene våre skal heller. Derfor valgte vi NORD."

Case_study_download_teaser

Last ned PDF-versjon av case-studien av G.C. Evans her last ned