Nyheter –

LogiDrive – effektiv och underhållsvänliga drivenheter för intralogistik

NORD DRIVESYSTEMS erbjuder nu standardiserade drivenheter i tre effektiva och underhållsvänliga versioner som är särskilt anpassade för typiska transportörapplikationer. LogiDrive-systemet har låg komplexitet och fåtal varianter vilket gör produktutbudet lättöverskådligt och det blir enkelt att välja rätt drivlösning.

LogiDrive_Variantenreduzierung

Bargteheide , 2016-11-17

IE4-synkronmotorer med nominell effekt på 1,1 kW, 1,5 kW och 2,2 kW kombineras med tvåstegs vinkelkuggväxlar för hastigheter på 0–565 rpm (storlek 1) och 0–482 rpm (storlek 2 och 3). Växeln är steglöst variabel mellan 1 och 500. Distribuerade frekvensomriktare för installation på transportörramen i närheten av motorn ger optimal tillgänglighet. Omformarna har en nyckelbrytare för frånkoppling från styrsystemet och en riktningsbrytare för lokal konfiguration.

LogiDrive-systemen är avsedda att användas på horisontella eller lutande transportörer. De har säkerhetsfunktionerna STO och SS1 i enlighet med DIN EN 61800-5-2 och DIN EN 60204-1. Motorerna har en hög överbelastningskapacitet. Hela systemet är modulbaserat och alla komponenter kan servas separat. Detta minskar underhålls och reparationskostnader markant. Alla NORDs AC-vektordrivenheter har alla vanliga gränssnitt för fältbuss och Ethernet integrerade som standard. LogiDrive-systemen levererar driftsäker prestanda över hela världen och passar till 50 Hz och 60 Hz AC-frekvens.