Nyheter –

Drivsystem från NORD med noggrann och exakt styrning för problemfri paketsortering i Frankrike

NORDs produkter används med framgång på stora paketsorteringscentraler som kräver drivteknik. Ett exempel är Chronopost, Frankrikes största postsorteringscentral som ligger strax utanför Paris. 1 000 drivenheter från NORD med decentraliserad drivelektronik kommer att installeras i centralen för att driva Chronoposts bandtransportörer.

chronopost_application

Bargteheide , 2017-05-16

Drivenheter från NORD kräver väldigt lite underhåll och har en lång livstid tack vare de hållbara, slitagefria växlarna. Det väl genomtänkta modulbaserade systemet med växelmotorer med hög överbelastningskapacitet gör det enkelt att designa ett system med få produktvarianter, trots det höga antalet drivenheter i bandtransportören.

Paketspårning och sortering på Chronopost kräver noggrann kontroll och synkronisering vilket uppnås med motormonterade frekvensomriktare som installeras direkt på motorns terminalpanel. Dessa omriktare med snabbkopplingar bildar tillsammans med gväxelmotorn en enhet med fördragna kablar.

Dessa drivsystem är extremt tåliga tack vare startmoment på upp till 400 % och en typisk överbelastningskapacitet på 200 % i 5 sekunder. Omriktarna kommunicerar med PLC:n via Profibus DP och vid eventuell köbildning i systemet kan hela kedjan saktas ner och stillestånd och stopp undvikas.

Läs mer