Nyheter –

Tålig och avspolningsbar drivteknik med lång livslängd

NORD DRIVESYSTEMS kommer att presentera branschspecifika drivlösningar på Drinktec-mässan i München. NORD har ett stort utbud av standardprodukter och därtill många specialanpassade varianter av drivsystem för olika branscher med helgjutna tåliga aluminiumhus som klarar högtryckstvätt.

nord_drinktec_nsd_tuph

Bargteheide , 2017-06-29

NORD DRIVESYSTEMS kommer att presentera branschspecifika drivlösningar på Drinktec-mässan i München. NORD har ett stort utbud av standardprodukter och troligtvis det största antalet specialanpassade varianter av drivsystem för olika branschapplikationer med helgjutna aluminiumhus som klarar avspolning. Dessa lätta korrosionssäkra växlar, motorer med slät yta, frekvensomriktare och motorstartare är mycket enkla att rengöra på grund av NORDs exklusiva ytbehandling nsd tupH som ger en rostbeständig och hård yta på växelhus av aluminium. Behandlingen är livsmedelsgodkänd enligt FDAs title 21 CFR 175.300. Växlar med nsd tupH är tåliga och kräver väldigt lite underhåll, och är därmed mycket bra alternativ till system av rostfritt stål som ofta är tyngre eller färgbeläggningar som kan börja flagna. nsd tupH bygger på att själva aluminiummolekylerna på ytan omvandlas och blir hårdare och mer motståndskraftiga mot rost jämfört med en enkel beläggning ovanpå metallen. Därför finns det inte heller någon yta som kan flagna och drivenheterna kan rengöras med högtryckstvätt och starka kemikalier. Drivaxeln och de andra komponenterna på insidan av en växel med nsd tupH är gjorda av rostfritt stål som standard. De oventilerade motorerna med slät yta är väldigt tystgående och bidrar inte i sig till spridning av bakterier eller annan kontamination. De uppfyller alla internationella krav på effektivitet och induktionsmotorer finns med IE2/hög effektivitet eller IE3/premium effektivitet och synkronmotorer finns med IE4/superpremium effektivitet.

NORD på Drinktec

  • 11 – 15 September 2017, München, Tyskland
  • Hall A3, Monter 242
  • Antikorrosionsbehandling nsd tupH för drivenheter av aluminium: längre livslängd än ytbeläggningar och billigare än rostfritt stål. Tål högtryckstvätt.