Nyheter –

Högeffektiva och hygieniska: IE4-motorer med slät yta

NORD utökar sitt utbud av högeffektiva motorer med slät yta. Våra nya permanentmagnetbaserade synkronmotorer utan kylflänsar uppnår nivå IE4/superpremium effektivitet.

nord_news_IE4_smooth_surface_motors.jpg

Bargteheide , 2017-12-28

Motorerna passar särskilt i branscher med höga hygienkrav så som livsmedels-, dryckes- och läkemedelsproduktion. Dessa effektiva motorer med slät yta passar även i torra miljöer eller i anläggningar som behöver rengöras ofta. Eftersom de genererar väldigt lite överskottsvärme behöver de inga kylflänsar och därmed minskar spridningen av bakterier. Dessa IE4 eller Super Premium synkronmotorer är mycket mer effektiva än induktionsmotorer, särskilt vid delbelastning vilket ger lägre energiförbrukning och total ägarkostnad. Motorerna har även en särskilt hög krafttäthet och en väldigt lång livslängd. Frekvensomriktare kan monteras direkt på eller i närheten av motorn.

Motorerna finns i tre storlekar (80, 90 och 100) med effekter på mellan 0,75 och 2,2 kW. De kompletterar Nords befintliga utbud av induktionsmotorer med slät yta med effekter på 0,37 till 1,1 kW. Motorerna kan även levereras med broms och för avspolningsbara omriktarstyrda drivsystem med skyddsklass IP66/IP69K har NORD fyra lämpliga växelserier. De avspolningsbara uppsättningarna har alla helgjutna aluminiumhus med släta ytor som är utformade så att vätskor och kemikalier lätt rinner av ytan. För extra korrosionsskydd kan de utrustas med nsd tupH Sealed Surface Conversion System, en ytomvandling som ger ett starkt motstånd mot korrosion och är godkänt för livsmedelsapplikationer enligt FDA Title 21 CFR 175.300.

SAMMANFATTNING:

Motorer med slät yta och IE4/Super Premium Effektivitet

• Högeffektiva permanentmagnetbaserade synkronmotorer

• Motorstorlekar: 80, 90, 100

• Effekt: 0,75 kW, 1,1 kW, 2,2 kW

• Anpassade för avspolning

• Skyddsklass IP66, alternativt IP66/IP69K