Nyheter –

Industry 4.0: Intelligenta och energieffektiva drivenheter

På NORD har vi utrustat vår drivteknik med decentraliserad intelligens för att avlasta styrenheter på högre nivå och kunna säkerställa optimal service. Användarvänlighet och bättre energieffektivitet blir allt viktigare för våra kunder.

Complete electronic drive solutions from NORD Drivesystems Komplettlösungen Elektronische Antriebstechnik von NORD Drivesystems

Bargteheide , 2017-10-11

"Kunderna vill ha intelligenta och energibalanserade system", sa NORDs VD Dr. Omar Sadi nyligen i en intrevju. "Därför är det viktigt att våra drivlösningar stödjer Industry 4.0 och att vi som tillverkare har bra kunskap inom elektronik och mjukvara."

På NORD har vi stor och långvarig erfarenhet av växlar, motorer och omriktare. Utifrån det har vi utvecklat ett brett utbud av intelligenta och användarvänliga drivsystem så som till exempel självstyrande drivlösningar med integerad PLC som sköter decentraliserade styrfunktioner. Vi håller just nu på att ta fram en app som kan förenkla parameterinställningar och ser över hur vi kan förbättra energieffektiviteten hos våra synkron- och asynkronmotorer (IE3/4/5). Detta arbete gäller även våra system med högre prestanda så som IES0, IES1 och IES2 enligt EN 50598-2.

Läs mer