Nyheter –

Drivenheter från NORD med nsd tupH ytbehandling

Robusta och pålitliga, även under mycket tuffa förhållanden. Den holländska musselfabriken Krijn Verwijs använder sig av korrosionsresistenta drivlösningar från NORD.

nord_news_IE4_smooth_surface_motors.jpg

Bargteheide , 2018-04-03

I musselfabriken Krijn Verwijs´ drivs transportbanden av hundratals 1,5 kW växelmotorer. Den saltmättade luften gick hårt åt vanliga drivenheter och förkortade deras livslängd. Splitternya växelmotorer i gjutjärn började rosta efter bara några veckor och höll bara i ca två år innan de var tvungna att bytas ut. Inte ens skyddande beläggningar och färgskikt kunde förhindra att rost trängde in i motorerna i den tuffa miljön. Rostfritt stål kunde inte heller användas eftersom sådana motorer blir väldigt varma och behöver lång tid på sig att svalna innan de kan rengöras.

Lösningen blev NORDs drivenheter av aluminium med nsd tupH ytbehandling. nsd tupH består inte av en beläggning vilket gör att ytan inte kan flagna av. Istället härdas hela ytan en bit ner vilket bildar ett hårt grundskikt som är permanent bundet till metallen. Genom elektrolys får aluminiumhuset samma kraftiga rostskydd som rostfritt stål. Den repfria ytan är även sex gånger hårdare än en obehandlad yta av aluminium och tusen gånger hårdare än en färgbeläggning.

Inköpspriset för aluminiumsystem med nsd tupH ytbehandling kan vara högre än vanliga drivenheter av gjutjärn men samtidigt har de en betydligt längre livslängd. Dessutom minskas kostnaden för att byta ut motorerna och nya installationer drastiskt. Bram de Visser, servicechef på Krijn Verwijs säger: "Med den nya lösningen från NORD behöver vi inte längre oroa oss för drivsystemen. Drivenheterna med nsd tupH håller minst fem gånger längre än de gamla växelmotorerna."

nsd tupH ytbehandling finns som tillval för alla NORDs aluminiumprodukter.

SAMMANFATTNING: Fördelar med nsd tupH

  • Korrosionsskydd
  • Tål syror och baser
  • Lätta att rengöra
  • Nästan lika hållbart som rostfritt stål
  • Flagnar inte
  • Lättare än rostfritt stål
  • Kostnadseffektivt alternativ till rostfritt stål
  • Avleder värme mer effektivt än rostfritt stål