Nyheter –

Drivlösningar för paketdistribution - smidig hantering med snabb avsändning

Pålitliga, robusta, nätverksbaserade och intelligenta. NORD har individuellt konfigurerbara drivenheter för paketdistribution som dessutom stödjer Industry 4.0.

bcs_customer

Bargteheide , 2018-02-12

Drivteknik för paketdistribution måste vara väldigt driftsäker för att fel inte ska uppstå och orsaka stillestånd. Och eftersom det behövs många drivenheter måste systemet även vara mycket effektivt för att minskar driftkostnaderna. Det är även viktigt att systemet är enkelt att installera, driva och underhålla samt att det stödjer Industry 4.0-lösningar.

NORDs vinkel- och snäckväxlar garanterar snabb och pålitlig transport av paket. Även under kontinuerlig belastning har växlarna en lång livslängd med tåliga och slitagefria kuggar. Dessutom behövs bara ett litet antal varianter eftersom man använder motorer med hög överbelastningskapacitet, trots att transportörsystem ofta kräver många drivenheter. Omriktarna levereras med snabbkopplingar för enkel och snabb installation och service.

De decentraliserade frekvensomriktarna är nätverksbaserade och kommunicerar med varandra genom olika gränssnitt. Den integrerade PLC:n kan konfigureras fritt och utför alla lokala kontrolluppgifter självständigt. Om en kö uppstår på till exempel en matningsramp kan transportbandets hastighet sänkas för att minska stillestånd. På så sätt kan även drivenheterna övervakas kontinuerligt.

Våra intelligenta drivlösningar säkerställer jämn och smidig hantering av paket och snabb avsändning runt om i hela världen. NORD har till exempel levererat 1 100 decentraliserade frekvensomriktare till det franska postsorteringsföretaget Chronopost. Med en maximal kapacitet på 30 000 paket i timmen är Chronoposts sorteringsanlägg söder om Paris en av Europas mest effektiva. Till Australiens snabbaste paketsorteringscentral i Melbourne med en kapacitet på 35 000 paket i timmen har NORD levererat 1 000 motorer och drivenheter.

SAMMANFATTNING

Drivlösningar från NORD för paketsortering

  • Undvik stillestånd med frekvensomriktare med intelligent integrerad PLC
  • Litet antal versioner
  • Högeffektiva motorer
  • Lång livslängd
  • Lågt underhåll
  • Snabbkopplingar för enkel installation och underhåll
  • Förprogrammerade frekvensomriktare för snabb driftsättning