Nyheter –

NORDAC LINK – intelligenta drivenheter för logistik

NORD presenterade LogiDrive på 6:e årliga Technical Press Days i Hamburg. LogiDrive består av en högeffektiv växelmotor och ett NORDAC LINK fältdistributionssystem.

Technical-Press-Days-nordac-link

Bargteheide , 2018-01-03

Drivsystemet är optimerat för användning i transportörer och hanteringsteknik. Med NORDs modulbaserade LogiDrive-system går det att designa en passande drivlösning för alla sorters intralogistiska uppgifter baserat på endast tre olika storlekar.

Den nya serien decentraliserad drivelektronik NORDAC LINK är den optimala svaret på utvecklingen av styrarkitektur – från en automationspyramid till ett intelligent automatiseringsnätverk. Med en integrerad PLC i NORDs frekvensomriktare kan applikationsspecifika funktioner i närheten av drivenheten effektivt programmeras och parameteriseras på samma sätt som andra frekvensomriktarfunktioner. Intelligenta omriktare spelar en viktig roll i ett automatiserat nätverk. De loggar kontinuerligt driv- och applikationsdata från sensorer och ställdon. Insamlade data bearbetas och utvärderas sen lokalt av den integrerade PLC:n. Den intelligenta drivenheten överför sen alla relevanta data till styrnivå och andra komponenter i nätverket. På så sätt jobbar den oberoende av styrsystem på högre nivå och kan initiera styrning av sekvenser och rörelser självständigt och svara när som helst. På Technical Press Days 2017 på Hotel Hafen Hamburg, presenterade och förevisade NORD lösningar från NORDAC LINK som används för bagagesortering, automatiserade lager och paketdistribution.