Nyheter –

NORD på ANUGA FOODTEC 2018

nsd tupH: Korrosionsbeständig ytbehandling för drivenheter av aluminium – från 20 till 23 mars kommer NORD DRIVESYSTEMS att ställa ut sina drivenheter av aluminium för livsmedels- och dryckesindustrin på ANUGA FOODTEC.

NORD-Drivesystems-nsd-tupH

Bargteheide , 2018-03-19

NORDs drivenheter av aluminium är extremt robusta och tåliga tack vare ytbehandlingen nsd tupH. nsd tupH är ett extra effektivt korrosionsskydd för drivenheter av aluminium. Det består av en ytkonvertering där materialet härdas under ytan. Ytbehandlingen skapar en skyddande yta som förblir permanent bunden till substratet. Processen ör elektrolytisk och ger aluminium ett korrosionsmotstånd som är likvärdigt med rostfritt stål. Den reptåliga ytan är mer än sju gånger så hård som obehandlad aluminium. Drivenheterna kan lätt motstå avspolning med högtryckstvätt och kontakt med aggressiva ämnen.

Drivenheter av aluminium används vid ostronodling

NORDs drivenheter med nsd tupH används bland annat i de många olika transportörsystem som används i ostronodling. Motorer i gjutjärn har endast en livslängd på ca ett till två år på grund av korrosion som uppstår i den salta miljön. Drivenheterna av aluminium från NORD utgör ett hållbart och kostnadseffektivt alternativ som oftast har en längre livslängd än de transportörer (ca 10 år) som de driver. Kunden kan därigenom spara både pengar och tid som annars behöver läggas på underhåll och reparation av utrustningen.

Ett billigare alternativ med många varianter

Drivenheter med nsd tupH är robusta, tåliga och billiga alternativ till motorer i gjutjärn med färgbeläggningar. Ytbehandlingen nsd tupH finns för alla NORDs produkter av aluminium, till skillnad från drivenheter i rostfritt stål som endast finns i ett litet antal versioner hos andra tillverkare. I drivenheter av aluminium med, inklusive drivaxlar av rostfritt stål. De fläktlösa motorerna sprider inte bakterier och är väldigt tysta. De finns som synkron- och asynkronmotorer i skyddsklasser IE2 och IE3 (asynkronmotorer) och IE4 (synkronmotorer).

Förutom robusta och korrosionsbeständiga motorer för livsmedels- och dryckesindustrin kommer NORD även att visa andra produkter från vårt stora utbud av drivsystem och drivelektronik på ANUGA FOODTEC 2018 i Cologne.

NORD finns i Hall 10.1, monter B061.