Nyheter –

NORD med på Underhåll 2018 i Göteborg

Fackmässan Underhåll i Göteborg är norra Europas största fackmässa för industriellt underhåll och reparationer. Den 13:e till 16:e mars 2018 kommer NORD att ställa ut på mässan och visa intelligenta drivenheter, smarta lösningar för uppkopplad produktion, innovativa tekniker och nya produkter.

MAXXDRIVE at Underhåll 2018

Bargteheide , 2018-01-30

Intelligenta lösningar för produktion och underhåll

Allt mer inom underhåll och produktion digitaliseras. Smarta uppkopplade anläggningar och maskiner möjliggör registrering och utvärdering av stora mängder data med kontinuerlig statusövervakning och förebyggande underhåll.

Nord håller just nu på att testa framtidens drivenhet som kan länkas till molntjänster och Industri 4.0. NORDs drivenheter kan användas uppkopplade, fungera autonomt och har skalbara funktioner och prestanda. Med hjälp av frekvensomriktare med integrerad PLC kan de kontinuerligt registrera driv- och applikationsdata, utvärdera alla tillgängliga data från sensorer och ställdon, självständigt ta över uppgifter och erbjuder optimerad diagnostik. Drivenheterna skickar statusdata via styrsystemet eller direkt in i det säkra molnet. Där kan de utvärderas och analyseras från varsomhelst i världen. Det gör det möjligt att övervaka ett helt drivsystem, utföra förebyggande underhåll, öka anläggningens tillgänglighet, minska underhålls- och reparationskostnader och optimera serviceplanering. Statusövervakning kan även användas för framtidsorienterad optimering av hela system.

På fackmässan Underhåll i Göteborg kommer NORD att presentera produktinnovationer och effektiva lösningar för optimering av kostnader och varianter. NORD har nyligen utökat sin modulbaserade serie industriväxlar, MAXXDRIVETM med två nya storlekar (drivmoment från 15 kNm och 20 kNm) med extruderflänsar som erbjuder nya effektiva lösningar för tunga applikationer. För påfrestande miljöer har NORD utvecklat ett extra effektivt rostskydd som kallas nsd tupH som består av en ytkonvertering som gör växelmotorer av aluminium lika tåliga som rostfritt stål. Skyddet är mycket effektivare än färgbeläggningar och produkterna blir enkla att rengöra och tål starka syror och baser. LogiDrive är NORDs bästa lösning för variant- och kostnadsoptimering. LogiDrive består av standardiserade högeffektiva varianter av växelmotorer för intralogistik och flygplatsapplikationer. De är dessutom väldigt underhållsvänliga och kräver endast lagerhållning av ett mycket litet antal reservdelar.

Kom och besök NORD på Underhåll 2018 i Göteborg! Hall 11, monter B06.