Nyheter –

Högeffektiv drivteknik för intralogistik

NORD DRIVESYSTEMS kan nu erbjuda standardiserade, högeffektiva drivlösningar särskilt anpassade för horisontella och lutande transportbands. LogiDrive-system är underhållsvänliga och lämpar sig väl för koncept med ett litet antal varianter inom intralogistik.

LogiDrive

Bargteheide , 2018-08-31

LogiDrive drivenheter utgörs av IE4 synkronmotorer med effekter upp till 5,5 kW. Motorerna kombineras med tvåstegs vinkelkuggväxlar och är därmed perfekta för användning i horisontella transportband. IE4 synkronmotorer blir särskilt kostnadseffektiva vid delbelastad drift och drift vid medelhastighet som ofta förekommer i applikationer för intralogistik, flygplatsteknik eller i livsmedelsindustrin. Sådana drivsystem är därför även särskilt lämpade för koncept med ett litet antal varianter vilket bidrar ytterligare till minskad total kostnad för ägande.

LogiDrive-system för intralogistik styrs med decentraliserade frekvensomriktare som installeras i närheten av motorn för att bli mer tillgängliga. Omriktarna har en omkopplare med vilken det går att frikoppla drivenheten från systemkontrollern samt en riktningsväljare som kan vridas till lokalt installationsläge vid utförande av underhåll. Alla vanliga gränssnitt för fältbussar samt industriellt Ethernet finns integrerade i enheterna och huvudomkopplaren är placerad direkt på huset.

LogiDrive drivenheter från NORD har säkerhetsfunktionerna STO och SS1 i enlighet med DIN EN 61800-5-2 och DIN EN 60204-1 och har en hög överbelastningskapacitet. Eftersom systemet för transportörteknik har en modulbaserad uppbyggnad kan alla drivtekniska enheter servas individuellt vilket minskar kostnader för service och underhåll inom intralogistik. LogiDrive drivteknik är särskilt lämpad för horisontella, lutande och vertikala transportband.