Nyheter –

Stark drivteknik för hantering av bulkmaterial

NORD erbjuder säkra skräddarsydda drivlösningar för hantering av bulkmaterial, så som till exempel drivsystemet för en fosfatgruva i Marocko.

Cement_bagged

Bargteheide , 2018-03-19

Hantering av bulkmaterial ställer särskilda krav på transportband och tillhörande drivteknik. Banden befinner sig normalt utomhus i oskyddad miljö och är i kontinuerlig drift och behöver repareras snabbt vid eventuella fel. NORDs drivenheter är mycket driftsäkra och enkla att underhålla och har en låg energiförbrukning och lång livslängd. De är därför väl utrustade för att klara de tuffa förhållanden vid transport av sand, grus och sten.

NORD har designat en industriell drivenhet med ett drivmoment på 240 000 Nm för en fosfatgruva i Marocko. Systemet hade många skräddarsydda anpassningar för just hantering av bulkmaterial och utgör idag det största drivsystemet med ett UNICASE växelhus. Drivsystemet består av en SK 15407 vinkelkuggväxlad industriväxel, en medelspänningsmotor med effekt på 450 kW, ett motorfundament, en turbokoppling och en elektrohydraulisk broms. 26 sådana system driver ett över två kilometer långt transportband som fraktar fosfatmalm på flera hundra ton. Den robusta växel-/motorkombinationen ger maximal tillgänglighet och överlägsen tolerans av belastningstoppar och stötar. UNICASE-huset förhindrar läckage och ger en kompakt design med mycket hög kapacitet för radiella och axiella krafter.

NORD erbjuder även sina kunder omfattande rådgivning och skräddarsydda drivlösningar.