Nyheter –

Drivenheter för palltransportörer - Pålitlig teknik med robust design

Palltransport kräver ekonomiska drivlösningar med hög överbelastningskapacitet. NORD kan leverera optimalt matchad, individuellt konfigurerbar och flexibel drivteknik med ett litet antal versioner. Dessutom minimeras kostnader, och då i synnerhet transport av pallar och burar med rullband eller kedjetransportörer.

pallet_conveyor_technology

Bargteheide , 2019-01-08

NORD har utvecklat en effektiv drivkombination för palltransport som består av en asynkron motor och en NORDAC BASE frekvensomriktare. Denna drivlösning är särskilt anpassad för palltransport och erbjuder pålitlig teknik med en robust design. Den kan kombineras med alla NORDs växelmotorer och kan utökas flexibelt efter behov eller kundens egna specifikationer. Standardisering av systemet ger ett väldigt litet antal versioner vilket minskar lagerhållning av reservdelar, optimerar underhåll och sparar pengar i total ägandekostnad.

Trefas asynkronmotorn finns i effekt upp till 1,5 kW och har en hög överbelastningskapacitet och en lång livslängd. Frekvensomriktarna installeras i närheten av motorn och har en inbyggd PLC. PLC:n är fritt programmerbar och kan bearbeta data från sensorer och ställdon, har diagnostiska funktioner och kommunicerar med styrenheter på högre nivåer. En programvara för styrning, parameterisering och diagnos har konfigurerats särskilt för palltransport finns förinstallerad i PLC:n.

Drivenheterna kan integreras i alla vanliga bussystem. AS-gränssnittet och I/O-gränssnittet är särskilt lämpliga som enkla och kostnadseffektiva kommunikationslösningar för palltransport. Andra bussystem kan även användas om det behövs.

Pålitliga, flexibla, robusta och service- och underhållsvänliga – med kombinationen av en asynkronmotor och NORDAC BASE har NORD skapat en applikationsorienterad drivlösning för palltransport.