Nyheter –

På teatern i Duisburg Theatre används modern automatiseringsteknik för perfekt samordning av kulisser, ljus och ljud. NORDs frekvensomriktare är en viktig del av drivlösningarna.

theatre Duisburg

Bargteheide , 2018-08-01

Manuellt styrda lampor, ridåer och kulisser har sedan länge ersatts av automatiserad styrning. På teatern i Duisburg Theatre används modern styrteknik modern styrteknik med pekskärmar, avancerad mjukvara och mer än 100 kontrollskåp för att få till en lyckad föreställning. Scenteknikens växelmotorer styrs via axelprocessorer som uppfyller säkerhetsnivå Safety Integrity Level SIL 3 enligt EN 61508. Varje kontrollskåp har en NORD SK 535E frekvensomriktare med funktioner för att integrera rörelserna i systemets säkerhetskoncept.

NORDs frekvensomriktare SK 535E från serien SK 500E valdes i storlekarna 5 och 6 med upp till 11 respektive 12 kW. Omriktarna är utrustade med extra in- och utgående kanaler så att de kan stödja säkerhetsstoppfunktioner enligt EN 954-1 / EN 13849-1 (upp till säkerhetskategori 4, stoppkategori 0 och 1). Dessa har ett CANopen-gränssnitt direkt integrerat i kretskortet och en integrerad POSICON-modul för exakt positionsstyrning.