Nyheter –

Tekniska fackpressdagar 2018 i Hamburg Drivteknik för digitala och modulära fabriker

På de 7:e tekniska fackpressdagarna som ägde rum i Hamburg i november presenterade NORD DRIVESYSTEMS sina smarta och flexibla drivlösningar för digitala fabriker till den tekniska fackpressen.

Bargteheide , 2019-01-24

Produktionens framtid är flexibilitet. Detta kräver drivsystem med decentraliserad intelligens som kan hantera de mer och mer komplexa processerna. Med sitt omfattande sortiment av modulära produkter för decentraliserad drivelektronik såsom NORDAC LINK och NORDAC FLEX täcker NORD de flesta kraven och användningsområden. Eftersom frekvensomriktarna har en integrerad PLC kan de bilda master-slave-grupper som kommunicerar med varandra och samtidigt hanterar kontrolluppgifter separat från varandra.

Funktionell säkerhet blir allt mer viktig som en grundläggande del av en modern maskin och en anläggningsdesign. Modulen SK TU4-PNSfrån NORD stödjer den enkla implementeringen av säkra svar via PROFIsafe. Funktioner som SLS (Safety Limited Speed), SSR (Safe Speed Range), SDI (Safe Direction), SOS (Safe Operation Stop) och SSM (Safe Speed Monitor) kan integreras och utökar drivenheternas säkra stoppfunktioner.

Den nya NORDCON APPEN tillsammans med Bluetooth-stickan NORDAC ACCESS BT tillhandahåller en mobil lösning för idrifttagning och service och ger användare nya alternativ för kontroll och optimering av deras drivenheter från NORD. Detta påskyndar idrifttagningen, förenklar underhållet och gör felavhjälpningen snabbare. På så sätt kan stopptider och kostnader reduceras.