Nyheter –

Ny produkt: NORDBLOC.1 enstegs raka kuggväxlar

NORD har utökat sin populära produktserie NORDBLOC.1 med en enstegsväxel för applikationer med höga hastigheter och drivmoment. Den nya växeln i NORDBLOC.1-serien har optimal effektivitet, hög torsionsbeständighet, lång livslängd och låg ljudnivå och en lång livslängd. Eftersom de har en avspolningsvänlig design uppfyller de även de striktaste hygienkraven. Den innovativa växeln har inte några separerande leder eller glipor, vilket ökar produktens stabilitet och ger en mycket slät yta där varken vätska eller fasta partiklar kan fastna och ansamlas.

created by 'mmakinen (Miia Makinen (NORD - FI)) (Miia Makinen (NORD - FI))' on uploading a picture

Tampere , 2019-03-26

Växelns FEM-optimerade UNICASE-hus ger maximal styrka och beständighet. Huset är förstärkt inifrån vilket gör att växeln blir väldigt tystgående. Alla lager och förseglingar är inneslutna i huset vilket minskar risken för till exempel oljeläckage. Hålrum och monteringsytor tillverkas i ett enda steg för att få så exakt tolerans som möjligt. Det ger en mycket noggrann positionering av kuggar, lager och förseglingar och en längre livslängd för alla komponenter. Växelhuset är gjort av en stark och korrosionsmotståndig aluminiumlegering vilket gör växeln lätt men samtidigt robust. Kunden kan välja till ett starkare korrosionsskydd i form av NORDs nsd tupH ytbehandling. Detta släta och rengöringsvänliga växelhus gör NORDBLOC.1 växel särskilt lämpad för applikationer med höga hygienkrav så som i livsmedels- eller läkemedelsindustrin.

Växlarna är väl tilltagna i storlek och tål stora radiella and axiella krafter. En stor fördel med stora lager är en större diameter på den inre axeln vilket gör lagren starkare. Kugghjulen är gjorda av härdat stål som tål höga tillfälliga överbelastningar.

Produkterna i NORDBOLOC.1-serien finns i fem storlekar med motoreffekter från 0,12 till 7,5 kW för utgående drivmoment på upp till 280 Nm. Alla varianter finns i flänsmonterade (B5 eller B14), och fot/fläns-monterade versioner. Det går att välja till IEC och NEMA motormontering samt ett stort utbud av olika utföranden för axlar, lager och smörjmedel.

Robust, effektiv, tyst och kompakt – med den nya enstegsväxeln i serien NORDBLOC.1 har NORD skapat en driftsäker, robust och ekonomisk drivlösning för pumpar, blandare, fläktar och transportörer.