Nyheter –

Kraftfulla drivenheter, personlig service

Det amerikanska företaget G.C. Evans tillverkar kyl-, värme- och pastöriseringssystem för livsmedelsindustrin som måste vara tillförlitliga i drift. Av detta skäl har G.C. Evans använt robusta och hållbara kuggväxelmotorer från NORD i mer än tio år.

Bargteheide , 2019-05-16

Under den ekonomiska krisen året 2008 såg företaget noggrant över alla sina leverantörer och bestämde sig för att i framtiden endast använda kuggväxelmotorer från NORD . ”Inte bara på grund av det lägre priset än vad konkurrenters drivenheter kostar, utan också för att de imponerar med sin höga kvalitet och avancerade design”, ser David McNamer tillbaka. Vid den tiden hade ägarens son ansvaret för företagets inköp och han är nöjd med samarbetet med NORD: ”I vårt första samarbetsskede skickade de över applikationsexperten Jim Alt till oss – ingen av våra tidigare leverantörer har någonsin skickat en expert till oss.”

För G.C. Evans är den tekniska supporten som drivenhetsleverantören tillhandahåller väldigt viktig eftersom ett motorfel i deras system kan orsaka stora kostnader för kunden.

Idag använder företaget drivenheter från NORD i alla sina system. De används till exempel i en kyltunnel, där en enda kuggväxelmotor flyttar 20 000 syltburkar med en totalvikt på 22 000 kg. Drivenheten har en hastighetsförhållande på 2500:1 och drivs med ett varvtal på 0,6 varv/min. Motorhuset skyddas mot korrosion och nötning med nsd tupH-behandling som ger högt motstånd mot rengöringskemikalier som i stor utsträckning används inom livsmedelsindustrin.

G.C. Evans var inte bara imponerad över vilken prestanda NORD:s drivenheter har, utan också över den personliga servicen : David McNamer är lättad: ”Vi har haft samma kontaktperson sedan vi blev NORD:s kund”.