Nyheter –

Upp till höjderna med NORDs drivenheter

Det tjeckiska företaget STROS tillverkar byggnadshissar för kunder i hela världen. På byggplatsen ”Moskva City” används dessa hissar vid byggnationen av åtta höghus. Hissarna drivs med högeffektiva, anpassade och helt tillförlitliga drivlösningar från NORD.

Stros_case_study_view

Bargteheite , 2019-06-11

Med en höjd på nästan 340 m är Mercury Tower idag den högsta byggnaden i Europa. För sådana höjder måste byggnadshissar vara snabba samt kunna motstå vindhastigheter på upp till 20 m/sek. Hissar från STROS har en lastkapacitet på upp till 3 200 kg och kan åka upp till 100 m höjd på en minut. Då hela byggplatsen skulle stanna upp om hissarna inte fungerade måste de kunna gå utan avbrott. På grund av detta har NORD utvecklat ett koncept med tre autonomt arbetande vinkelkuggväxlar som eliminerar avbrottstider nästan helt. Motorerna är utrustade med externa bromsmotstånd och elektromagnetiska skivbromsar som kan frigöras manuellt. En del av den anpassade helhetslösningen omfattar en omriktare för kontrollskåp med lyftfunktion. Detta säkerställer en mjuk start och motorbromsning och garanterar väldigt exakt positionering.

STROS har använt individuellt konfigurerade drivlösningar från NORD DRIVESYSTEMS sedan 1997. Beroende på projektet utrustas de med enheter som installeras enligt kraven och som till exempel har förstärkta lager eller hus av specialmaterial eller har en ATEX- eller NEC-kompatibel design. Omriktare för kontrollskåp finns tillgängliga för styrsystem i olika effektklasser och med matchande funktioner.

STROS levererar förutom byggnadshissar även passagerar- och lasthissar, speciella och permanent installerade hissar, liftvaggor, arbetsplattformar och anpassade lösningar. Alla dessa drivs med motorer från NORD.