Nyheter –

Kraftfulla industriväxlar för maximala termiska effekter

De nya NORD MAXXDRIVE® XT-industriväxlarna har utvecklats speciellt för applikationer med höga termiska effekter. De lämpar sig framför allt för drift av transportbandsystem.

Bargteheide , 2019-06-06

NORDs ingenjörer har konstruerat MAXXDRIVE® XT-industriväxlar med sådana effekt- och hastighetsintervall som möter behoven av de branscher där låga varvtal och hög effekt krävs. Dessa tvåstegsvinkelkuggväxlar är optimerade för att passa till applikationer som används framför allt inom bulkmaterial- och mineralindustrin. Deras utgående vridmoment ligger mellan 15 och 75 kNm med varvtalsområde mellan 6,3 och 22,4. MAXXDRIVE® XT-industriväxlar är inte bara väldigt robusta utan också mycket pålitliga vid drift; även under de tuffaste förhållandena. Växlarna kan även skräddarsys individuellt för varje applikation.

Designers kan välja mellan sju olika storlekar med effekt från 50 till 1 500 kW. Alla versioner är som standard utrustade med ett UNICASE-hus med många flänsar och en integrerad axialfläkt. Tack vare den större ytan och luftkanalkåpor uppnås en väldigt hög termiskeffekt . På så sätt behövs i många fall ingen extern kylning längre.