Nyheter –

Tillverkning av elektronik i Aurich: flexibel och effektiv

Sedan början på 1980-talet har NORD haft en egen fabrik för tillverkning av elektronik i Aurich (Ostfriesland), Niedersachsen.

Bargteheide , 2019-06-24

På en yta på 5 000 kvm i Aurich (Niedersachsen) tillverkar NORD elektronisk drivteknik på upp till 160 kW ( frekvensomriktare , motorstartare och elektronik). Mer än 100 000 enheter lämnar varje år fabrikerna – både enheter från serietillverkning och produkter som kan konfigureras individuellt samt enskilda produkter. Serien med decentraliserad fältteknik NORDAC LINK och den nya omriktaren NORDAC PRO SK 500P för kontrollskåp tillverkas här också.

Den moderna, automatiserade produktionen har skapats för att vara maximalt effektiv, snabb och flexibel. Detta säkerställs bland annat med en LEAN-logistikkedja, ett i stort sett papperslöst produktionssystem samt automatiskt upprättande av monterings- och inspektionsplaner via produktkonfigurationen. På så sätt kan NORD snabbt och flexibelt möta kunders krav samt marknadsförändringar. För enheter på upp till 7,5 kW, som ingår i serietillverkningen, kan även en batch bestående av endast 1 produkt tillverkas utan vidare konfiguration. En omfattande och sträng kvalitetskontroll säkerställer den höga kvaliteten och tillförlitligheten som utmärker NORDs produkter.

NORD Electronic DRIVESYSTEMS GmbH

Tjüchkampstraße 37

26605 Aurich‎