Nyheter –

NORD Czech Republic firar 25-års jubileum

För en kvarts sekel sedan grundade NORD DRIVESYSTEMS sin filial i Tjeckien. Idag är företaget en av de största leverantörerna av drivteknik i Östeuropa.

Bargteheide , 2019-07-08

Varje år lämnar 12 500 drivsystem den stora fabriken i huvudstaden Prag som tillsammans med säten i Hradec Králové, Brno och Ostrava bildar det tjeckiska dotterbolaget. Sedan 2008 växel NORD Czech Republic ständigt; året 2018 har försäljningen ökat med 4 % i jämförelse med det gångna året.

Denna väldigt positiva utvecklingen kan härledas till den enorma engagemanget som de 36 anställda inom tillverkning, försäljning och service ger sitt jobb. ”Vi har intagit en betydande position på den tjeckiska marknaden", berättar en lättad filialchef Hynek Zubr. ”Våra kunder uppskattar stort den höga kvaliteten och de tekniska egenskaperna som våra produkter utmärker sig med”.

Året 2008 har NORD inrättat en modern produktionsfabrik i Prag, där drivsystem för den tjeckiska marknaden tillverkas, för att möta den ökade efterfrågan. Även företagets administration sitter här. I maj har NORD Czech Republic firat sitt 25-års jubileum med en galamiddag inklusive kulturprogram som ägde rum i Prag.