Nyheter –

Nord driver gigantiska kalandrar

Tillverkaren av transportband, Legg Manufacturing , från Halstead vågar sig på specialdimensioner: De behöver tillverka band med en bredd på upp till 2,4 m med en av drivenheter driven kalander. De stora MAXXDRIVE-drivenheterna från NORD bidrog till att kunna förverkliga detta enorma projekt.

Bargteheide , 2019-09-16

Legg utvecklades under 1920-talet från en fabrik som tillverkade gummibelagda skyddslappar för kanvasdukar som användes i lantbruket till en världsvidd erkänd leverantör av transportband för industri och lantbruk. Företaget är alltid redo att tänka stort och kunde på så sätt växa, vilket intygas med den senaste utökningen av deras produktsortiment. En ytterligare kalander ökade Leggs tillverkningskapacitet och inkluderade ett system bestående av flera uppvärmda valsar med smältmaterial som passerar genom mellanrum. Den nya kalandern kommer att möjliggöra en smidig tillverkning av band med en bredd på 2,4 m. För att kunna förverkliga detta projekt litade Legg på sitt partnerföretag som under många år har uppvisat en beprövad kvalitet för en rad applikationer: NORD DRIVESYSTEMS.

Kaskadtricket

Det var nödvändigt att undvika långa drivaxlar och i stället ordna fyra drivenheter i en kaskad på ett innovativt sätt. NORDs applikationsdesigners uppskattade denna nya utmaning mycket. De ordnade MAXXDRIVE industriella växlar i en ovanlig konfiguration. Drivenheterna designades som en trippel kaskad med den fjärde drivenheten monterad lateralt. För detta ändamål krävdes det att montera växelhusen och ett tillräckligt stöd för att avleda böjmomenten nödvändig. I en kalander med en enda drivenhet fördelas drivkraften automatiskt mellan alla valsar. I en sådan kaskad med flera drivenheter var det nödvändigt att beräkna kraven på maximal belastning för varje vals på nytt. NORD och Legg designade tillsammans ett skräddarsytt stöd för trippelkaskaden. NORD är representerat i kalandern på flera olika sätt: En kuggväxelmotor från NORD driver separat varje vals som finns i den nya kalandern. De används också för uppströms-maskiner som för värmeverk och efterbehandlingsmaskiner samt för flera nedström-lindningstationer