Nyheter –

NYA DRIVLÖSNINGAR FRÅN NORD DRIVESYSTEMS PÅ SPS

De nya elmotorerna var en av NORD DRIVSYSTEMS höjdpunkter på SPS i Nürnberg. Besökare fick reda på mer om den nya IE5+-synkronmotorn, som är betydligt mer energisnål, samt om de nya IE3-asynkronmotorerna som har optimerats i flera detaljer.

Bargteheide , 2020-01-09

Den senaste generation energieffektiva permanenta magnetiska synkronmotorer har mycket lägre energiförluster än den befintliga IE4-serien. Den icke-ventilerade släta motorn uppnår sin höga effektivitet, som ibland i stor utsträckning överskrider effektivitetsklassen IE5, tack vare ett stort vridmomentintervall. Detta gör motorn bäst lämpad för applikationer inom det partiella lastintervallet. Den kompakta IE5+-motor erbjuder en högre energitäthet men behöver ett mindre installationsutrymme. Den lanseras i första skedet i en storlek för effektklasser från 0,25 till 1,1 kW.

NORD har optimerat även sin beprövade IE3-asynkronmotor, särskilt vad det gäller funktion, montering och elmotorernas drift. Detta har dock inte påverkat de elektriska specifikationerna eller ytterdimensionerna. De nya IE3-asynkronmotorerna kan användas felfritt och utan justeringsbehov i alla befintliga applikationer med NORD IE3+-motorer.