Nyheter –

Nord presenterar en ny 2-stegs vinkelkuggväxel

Tyska Nord har utvecklat en ny växelmotor med slätt hölje som saknar både kylflänsar och håligheter där smuts och bakterier kan fastna. Det är bara att använda högtryckssprutan och låta allt självtorka, ingen handtorkning behövs. Den nya tekniken kan spara stora summor för svensk livsmedelsindustri.

2-stage helical bevel geared motor

Upplands Väsby , 2014-05-13

Inom livsmedelsindustrin måste transportband och drivenheter högtrycktvättas för att hålla bakterietillväxten i schack. Hygienkraven är höga. Allt ska spolas av regelbundet och finns det håligheter där tvättvätska samlas måste de torkas för hand. Allt detta kostar pengar och livsmedelsindustrin letar ständigt nya lösningar. Nord har nu utvecklat en ny vinkelkuggväxelmotor som är speciellt framtagen för att förkorta tvättprocesserna i livsmedelsindustrin. Den innehåller flera tekniska innovationer som kan spara stora summor årligen.

Nords nya växelmotor är utan kylflänsar. På en vanlig elmotor samlas bakterier mellan kylflänsarna som därför måste tvättas extra noga. Nords nya elmotor saknar kylflänsar och har dessutom ett helt slätt hölje. Det gör den mycket lätt att rengöra.

Växelhuset har en ny, öppen design som ger hög vridstyvhet och sparar vikt. I jämförelse med ett vanligt kapslat växelhus blir det öppna växelhuset betydligt svalare tack vare bättre värmeledning. Tvättvätska kan heller inte bli stående någonstans. Alla ytor är vinklade utåt vilket gör att tvättvätskan rinner av med gravitationens hjälp.

Normalt målas växelmotorer med epoxilack i flera lager. Oavsett hur det görs kommer färgen med tiden att släppa. I vanliga applikationer saknar det betydelse. Men lösa färgflagor i miljöer med hårda hygieniska krav är ingen bra kombination. Nord har utvecklat en ny kemisk ytbehandlingsprocess byggd på elektrolys. Ytan blir motståndskraftig mot korrosion, syror och alkalier. Den blir också extremt hård – 1000 gånger hårdare än vanlig färg och sju gånger hårdare än den underliggande aluminiumlegeringen. Kapslingen blir hållbar i klass med rostfritt stål, men väger och kostar mindre. Nords nya vinkelkuggväxelmotor finns i effekter från 0,37 till 1,1 kW och med ett maximalt vridmoment på 660 Nm.