Nyheter –

Robusta långlivade drivlösningar för metallindustrinNORD DRIVESYSTEMS på METEC-mässan 2015

NORD DRIVESYSTEMS tillverkar och levererar drivteknik för tunga applikationer i stål- och metallindustrin. Växlar, motorer och drivelektronik skräddarsys och levereras med olika tillval för elektronik, mekanik och värme för att kunna anpassas till önskad applikation. Kompakta och helt inkapslade icke-ventilerade (TENV / IC410) rullbordsmotorer finns nu med ringflänsar eller raka flänsar.

sk_82_f_ring_300

Bargteheide , 2015-04-21

Baserat på decennier av branscherfarenhet använder sig NORD av applikationsspecifika lindningsmönster för motorer för att säkerställa en stark vridmomentkarakteristik med höga breakdown-vridmoment. De tåliga rullbordsmotorerna kan hantera stora belastningar så som högfrekvensbackning. Höljet av gjutjärn absorberar stötar och vibration och förstärkta kullager och axlar säkerställer en hög mekanisk elasticitet och ett långt serviceliv. Det finns även helt inkapslade motorer med inbyggd eller extern fläkt (TEFC / IC411 or TEFV / IC416) med flera olika tillval från NORDs modulserie.

NORDs senaste stora projekt inom metallindustrin är förutom flera stålverk i Indien och USA, drivtillverkning för ett valsverk i Bahrain, vilket är det största i sitt slag i Mellanöstern, där rullborden i sig drivs av fler än 600 NORD drivenheter.

NORD DRIVESYSTEMS på METEC

9:e internationella metallurgimässa

Düsseldorf, Tyskland

16–20 juni 2015

Hall 4, Monter C10