Nyheter –

Sprillans nya smarta hjärnor för NORDs drivstyrningar. Inbyggd grundläggande PLC-funktion tack vare snabbare CPU- och firmwareuppgradering.

Frekvensomriktare fråm NORD DRIVESYSTEMS med inbyggd PLC blir i kombination med växlade motorer en fullfjädrad intelligent systemlösning.

brand_new_drive_controllers

Bargteheide , 2015-05-05

Alla distribuerade SK 180E och SK 200E kontrollers och skåpsomriktare SK 520E och högre kan nu fås med en inbyggd PLC. PLC:n möjliggör enkel fri programmering av drivrelaterade funktioner enligt IEC 61131-3 i "Strukturerad text" och "Instruktionslista" med hälp av det kostnadsfria verktyget NORD CON för programmering och parameterinställningar. De intelligenta omriktarna kan därmed hantera sofistikerade uppgifter så som autonoma processer för monitorering eller dynamisk drift utan en extern kontroller, vilket möjliggör mycket kostnadseffektiva lösningar. Dessa nya generationens omriktare kan även styra ett bredare intervall av motorer då stöd för IE4 synkrona motorer för tillfället fälttestas. Förutom deras enastående funktionsutbud, inklusive positionskontroll, har de distribuerade SK 200E-enheterna även en oerhört bra tolerans och finns för ett bredare effektintervall jämfört med andra enheter i denna produktklass – upp till 22 kW. De mycket kompakta kontrollskåpsomriktarna i SK 500E-serien kommer att finnas i upp till storlek 11, med en effekt på 160 kW, senare i år.