Nyheter –

Ett starkt steg framåt- NORD lanserar robusta nya enstegs raka kuggväxlar särskilt lämpade för pumpar, fläktar och blandare

NORD DRIVESYSTEMS har lanserat en ny serie enstegs raka kuggväxlar med ett NORDBLOC.1 växelhus av en lätt metallegering. Växlarna är särskilt lämpade för användning i pumpar, blandare, fläktar och intralogistik. NORD har samarbetat med kända tillverkare inom dessa områden under hela utvecklingsfasen.

1-stage helical inline gearmotors from NORD Drivesystems 1-stufige Stirnradgetriebemotoren von NORD Drivesystems

Bargteheide , 2016-06-17

De nya växlarna har framför allt ett mycket stabilt vridmoment tack vare dess robusta design, något som testats noga med plötsliga ökningar i pumptryck och axelvibrationer. För höghastighetsapplikationer är dessa raka kuggväxlar en mer kraftfull lösning än tvåstegs-enheter. En i högsta grad exakt tillverkning med högkvalitativa material ger en mycket lätt och effektiv produkt med en märkbart jämn gång. Ytomvandlingen nsdtupH som gör växlarna exceptionellt motståndskraftiga mot korrosion, så som till exempel vid en längre tids användning i aggressiva miljöer, kan beställas som tillval. Växlarna finns med både IEC och NEMA motormontering och kan fås med olika varianter på axlar, lager och smörjmedel. På så sätt kan de användas i många olika skräddarsydda konfigurationer och applikationer. De nya NORDBLOC.1-produkterna kommer till att börja med att finnas i fem storlekar.