Stålindustrin

EXTRA ALLT

Stålindustrin är idag en enormt stor och komplex bransch som tillverkar produkter för bilar, båtar, byggen, strukturer, etc. Ett stålverk kräver underhållsfri utrustning av högsta kvalitet och med bästa prestanda.

steel_motors

NORD Motorer

NORD Drivsystem

Med sin omfattande expertis oinom drivteknik har NORD Drivsystem blivit ett välkänt företag inom stålindustrin som leverantör av drivsystem med induviduell projektrådgivning. NORDs drivsystem är uppskattade inom stålindustrin eftersom de tål tuffa miljöer och påfrestande arbetsvillkor. Även om motorer endast är en liten del av ett stort sålverk så är de en oerhört viktig del. Drivenheterna måste kunna fungera under tuffa förhållanden som oftast innebär höga temperaturer och vara rätt konstruerade för att tåla hettan i till exempel ett stålverk. NORDs drivenheter används för bland annat rulltransportörer som körs kontinuerligt och i samma hastighet men även för komplexa valsverk där valsarna ofta behöver stanna och byta riktining under en bearbetning. En sådan manöver utsätter drivenheten för stora elektriska, mekaniska och temperaturpåfrestningar med kortvariga accelerationer, snabba stopp och riktningsbyten.

Kvalitetsprodukter till hela världen

NORD har en 50 år lång tradition av kvalitet och pålitlighet med rötterna i Tyskland. Som ett globlat företag finns Nord i mer än 60 länder i alla sorters branscher. Vi har etablerat oss bland världens ledande producenter och leverantörer av drivsystem, mycket tack vare att vi jobbar nära våra kunder och lyssnar på deras behov. Tillsammans med våra kunder har vi kunnat utvecklat de mest optimala drivsystemen och samtidigt kunnat växa som företag. Våra produkter är ett resultat av en innovativ kombination av kompakt mekanik och intelligent elektronik. Vi säljer och producerar ett komplett sortiment av mekaniska och elektroniska drivkomponenter, så som motorer, växlar, fekvensomriktare, servostyrning och decentraliserad drivteknik. För oss är även relationen med våra kunder enormt viktig och därför väljer vi att ha nära och fruktbara samarbeten med dem.

Microsite
metals.nord.com