H+E Logistic

Drivsystem för transportband i tunnelutgrävningar under London.

Nya tunnlar byggs genom London för "London Crossrail" kommunaltransport. Det tunga jobbet med att föra bort den uppgrävda lerjorden utförs av ett specialanpassat transportband som drivs med ett drivsystem från NORD.

h+e_logistic_casestudy

H+E LOGISTIC

Kunden

Fokus på kunden

h+e_logistic_casestudy

H+E Logistik GmbH tillverkar transportband för tunnlar, back-upp transportörer för fullortsborrmaskiner vid tunneldrivning och transportörsystem för gruv- och byggindustrin samt båthamnar. Företaget skräddarsyr specialanpassade lösningar utifrån sina kunders unika behov. H+E är ett dotterbolag till världens ledande tillverkare av tunneldrivmaskiner, Herrenknecht AG.

Fokus på projektet
I tunnelutgrävningarna för London Crossrail under centrala London driver pålitliga NORD växelmotorer med robusta och skarvfria kåpor drivsystem för transportband som är speciellt anpassade för att transportera ut den leriga London-jorden. Bygget med den snabba kommunaltransportlinjen London Crossrail är för tillfället Europas största infrastrukturprojekt med

-en ny gren på 118 km som kopplar ihop östra och västra London
-en total budget på över 17 miljarder Euro

Projektet

Projektets utmaning

I London byggs just nu en ny snabb tågförbindelse med total sträcka på mer än 100 km från öst till väst. Den kallas London Crossrail och kommer att bli en del av Londons kommunala transportnät. Ett antal tunnlar grävs därför just nu ut genom hjärtat av London. H+E Logistic fick uppdraget att designa specialanpassade transportband för att föra ut den utgrävda lerjorden ur tunnlarna. Det skräddarsydda systemet utrustades med växelmotorer från NORD DRIVESYSTEMS.

Tung jordtransport – Även om Londonleran är rätt så lätt att borra sig igenom, gör jordens klibbiga konsistens och de tensider som används med tunnelborrarna det väldigt svårt att avlägsna jorden från tunnlarna. På vanliga transportband skulle den klibbiga leran klibba fast på transportörsystemet. H+E Logistic löste detta genom att en sätta en särskild plastbeläggning på bandet och genom att använda ett torkarsystem som mekaniskt förhindrar att materialet fastnar på exponerade delar.

Pålitligt och återanvändbart – För att minimera störningar och driftstopp behövde transportörsystemet även ett pålitligt och tåligt drivsystem. Förutom att kunna prestera väl behövde systemet vara flexibelt eftersom det eventuellt skulle återanvändas i andra projekt när tunnelbygget var klart. H+E vände sig då till sin samarbetspartner NORD DRIVESYSTEMS för en passande lösning. De hade sedan tidigare erfarenhet av NORD som samarbetspartner och använt sig av drivenheter som uppfyller just dessa krav.

Lösningen

Applikationslösningen

NORD utrustade transportörsystemet i tunnelbygget i London med vinkelkuggväxlade motorer med en dubbelsidig slät utgående axel. En expansionskoppling överför vridmomentet till transportbandet. En fördel med denna flexibla drivdesign är att det begränsar omfattningen av de växelmotormodeller som måste styras. Dessutom blir det med denna flexibla dubbelsidiga modell enkelt att anpassa och ändra transportörsystemet om H + E skulle vilja använda det i ett annat projekt.

Skarvfri design – De flesta växlar som lämpar sig för vågräta och lodräta transportbandsystem har normalt en skarvfri kåpa vilket gör att växeln tål stora vridmoment och radiella krafter. Detsamma gäller starka industriväxlar upp till 242 000 Nm som används för transportband med mycket branta lutningar eller för att transportera stora volymer material. Med sina förskjutna axellager blir NORDs UNICASE-modell även mycket kompakt samtidigt som den kan utrustas med större lager för bättre hållbarhet.

Stor tillgänglighet – NORD kan leverera de flesta växlar och växlade motorer för transportband med mycket korta leveranstider till hela världen. Även i ett långtidsprojekt som London Crossrail har detta varit mycket värt för kunden. När H+E fick en beställning på ytterligare ett antal ytterligare små korta transportband som eventuellt skulle användas vid manuellt arbete inom några veckor kunde NORD leverera alla drivkomponenter redan fem dagar efter att beställningen gjordes.

Ladda ner fallstudie

Case_study_download_teaser

Ladda ner fallstudien av H+E här ladda ner | PDF (506 KB)