Wild Goose Canning

Mobila produktionslinjer med mindre miljöpåverkan

Wild Goose Canning startade som ett teknik- och maskinföretag 2009 i Boulder, Colorado. När grundarna Jeff Aldred och Alexis Foreman kontaktades av Upslope Brewing för reparation av deras trasiga canning system insåg de att de inte bara kunde reparera systemet för burkfyllning men även bygga ett bättre själva.

Wild Goose mobila system för burkfyllning

Kunden

Fokus på kunden

Wild Goose Canning (WGC) presenterade sin första mobila system för burkfyllning på Craft Brewers Conference 2011 och har sedan snabbt vuxit till en av branschens största leverantörer av utrustning för burkfyllning.
Det fanns en stor efterfrågan på system för burkfyllning med liten miljöpåverkan från mikrobryggerier och dryckestillverkare som WGC kunde fylla och de tillverkar nu både seamers och omstaplare. Med sin breda produktportfölj kan WGC erbjuda sina under skräddarsydda lösningar och modulbaserade system som passar varje kunds unika behov. WCG har ökat sin försäljning med 100 % varje år sen starten och företaget fortsätter att växa globalt. Idag har WCG 50 anställda.

Projektet

Uppgiften

Fyllning av burkar är en stor och viktig del av dryckesindustrin. En produkt kan bara lagras under begränsad tid innan den måste hällas i flaskor, burkar eller tunnor för att hålla sig färsk. Tidsaspekten i denna process är av stor betydelse för slutresultatet. Stillestånd på grund av fel i packlinjen kan vara förödande med stora kostnader och produktionsförluster. Rätt tajming och rätt hastighet är även ytterst viktig vid själva fyllningen av flaskor och burkar.

När Beer Ambassador Roger Walz började jobba på WGC som biträdande försäljningschef använde WGC redan Nords produkter i sin produktionsutrustning. "Jag blev inte direkt förvånad över att det var NORD de använde eftersom jag vet att Jeff and Alexis (WGCs grundare) endast använder sig av produkter med hög kvalitet i produktionslinjerna.”, säger Walz. "Vi har inte haft några klagomål på utrustningen, varken internt eller utifrån, så vi behöver liksom inte uppfinna hjulet igen."

WGC valde först NORD Drivesystems för att de ville ha en global leverantör av växelmotorer för att underlätta service av produktionslinjerna överallt i världen. En annan viktig aspekt var att de ville ha en lösning där VFD var monterad direkt på motorn, och det var inte många leverantörer som erbjöd en sån lösning. Aldred hade tidigare sett NORDs lösningar på annan bryggeriutrustning och NORD hade de bästa priserna samtidigt som de uppfyllde alla WGCs krav och behov. Att NORD dessutom var kända för sin höga kvalitet och hållbara produkter gjorde det enkelt att välja NORD som leverantör.

Lösningen

Lösningen

WGCs huvudprodukter är deras mobila system för burkfyllning som har mellan 2 och 4 fyllhuvuden med en fyllningskapacitet på 27 till 42 burkar per minut. Varje linje för burkfyllning är gjord av högkvalitativa komponenter så som NORDs vinkelkuggväxlade motorer och elmotorer i kombination med distribuerade frekvensomriktare från NORD DRIVESYSTEMS.

Det är inte bara NORDs frekvensomriktare som är pålitliga, deras leveranstider är också det. "Om en beställning inte kommer just idag beror det på att den redan levererades för två dagar sen," säger Lauren Daggett, inköpschef på WGC, "Vi kan alltid lita på att NORD håller vårt lager uppdaterat." Walz tillägger, "NORD är enormt pålitliga, både produktionen och kundservice globalt. Med stora packlinjer är det väldigt dåligt om en fyllningslinje slutar fungera. Om det händer kan vi alltid lita på att NORD levererar reservdelar snabbt."

Drivlösningarna har funktioner så som hålaxelkåpor, momentarmar, distribuerade SK200E frekvensomriktare och NEMA-motorer och det är i stort sett samma NORD-produkter som används i alla produktionslinjer. WGCs och NORDs tekniker samarbetar och kommunicerar regelbundet för att hitta rätt strömförsörjning för kunder i olika delar av världen.

Ladda ner fallstudien

Case_study_download_teaser

Ladda ner fallstudien i PDF här