Újdonságok –

Hálózatba kötött hajtáselektronika és Ipar 4.0 funkciók az SPS IPC Drives kiállításon

A NORD DRIVESYSTEMS intelligens hajtásrendszerekkel jelentkezik az SPS IPC Drives kiállításon (3-as csarnok, 218-as stand). A hálózatba kötött és több hajtótengellyel ellátott berendezésekhez kifejlesztett új NORDAC LINK terepi elosztó terméksorozat kifejezetten felhasználóbarát:

nordac_link_fds_film_2017

Bargteheide , 2017-10-30

A frekvenciaváltók és motorindítók felszereltsége és funkciói alkalmazásspecifikusan konfigurálhatók. A biztonságos és gyors üzembe vételről kódolt dugaszoló teljesítmény-, kommunikációs és érzékelőcsatlakozók gondoskodnak. A berendezés egyszerű karbantartását integrált karbantartás kapcsolók és kézi kezelőkapcsolók biztosítják. A NORD a vásáron újdonságként bemutatja a 2-es építési nagyságban 7,5 kW névleges motorteljesítményig terepi elosztóként működő frekvenciaváltóit. Ezzel a NORDAC LINK terméksorozat immáron a postai elosztóközpontokban, repülőtéri csomagszállító technológiákban és áruraktárakban jelentkező valamennyi feladat ellátására képes megoldásokat tartalmaz. A frekvenciaváltók a vízszintes szállítástechnikában, a ferde és függőleges anyagmozgatás területén alkalmazhatók, emelőfunkciókkal és az EN 61800-5-2 szabvány szerinti STO és SS1 biztonsági funkciókkal rendelkeznek.

Széleskörű iparági tapasztalatait felhasználva, a hajtásgyártó a projektek vonatkozásában a változatok csökkentésének lehetőségét kínálja. Ennek köszönhetően a berendezésgyártók és -üzemeltetők jelentős megtakarítási lehetőségekkel számolhatnak a hatékony beszerzési és konstrukciós folyamattól kezdve az üzembe vételen át egészen az állagmegóvásig. A NORDAC termékcsaládba tartozó hajtáselektronika 160 kW motorteljesítményig több különböző frekvenciaváltó-sorozatot foglal magába. Az integrált PLC-vel rendelkező intelligens hajtások komplett folyamatvezérlési és önálló folyamatszabályozási feladatok ellátására képesek. A NORD kifejlesztett egy megoldást a standard komponenseket tartalmazó berendezések felhőbe történő csatlakoztatására, és jelenleg egy, a megelőző karbantartást szoftveres funkciók révén lehetővé tevő megoldás sorozatgyártásra való alkalmassá tételén dolgozik. Ennek alapját a beépített PLC-vel rendelkező NORD-frekvenciaváltók képezik, amelyek az állapotadatok (pl. áramfelvétel, fordulatszám, feszültség és státusz szó) és a külső csatlakoztatott érzékelők (pl. fénysorompók, rezgésérzékelők) adatok előzetes feldolgozását végzik. Az ehhez hasonló korszerű megoldásokkal a NORD lehetővé teszi a gép- és berendezésgyártóknak a digitalizálásra és az Ipar 4.0 koncepciókra épülő újszerű karbantartási megoldások és szervizajánlatok kifejlesztését.

RÖVIDEN: A NORD az SPS IPC Drives kiállításon

 • 3-as csarnok, 218-as stand
 • NORDAC LINK terepi elosztók 2-es építési nagyságban
 • Különösen felhasználóbarát és rugalmas kivitel
  • kódolt dugaszoló csatlakozók
  • kézi kezelőkapcsolók
  • változtatható felszereltség és funkciók
 • változatok számának projektvonatkozású csökkentése
 • integrált PLC-vel rendelkező frekvenciaváltók 160 kW teljesítményig
 • Ipar 4.0 funkciók
  • felhőcsatlakozás
  • állapotfelügyelet
  • megelőző karbantartás