Újdonságok –

A NORD DRIVESYSTEMS az ANUGA FOODTEC 2018 kiállításon

nsd tupH: Korrózióálló felületkezelés alumínium hajtásokhoz – a 2018. március 20. és 23. között megrendezésre kerülő ANUGA FOODTEC kiállításon a NORD DRIVESYSTEMS bemutatja az élelmiszeripar és az italgyártás számára kifejlesztett alumínium hajtásait.

NORD-Drivesystems-nsd-tupH

Bargteheide , 2018-03-19

A hajtások a speciális felületkezelésnek köszönhetően különösen strapabíróak és hosszú élettartamúak: nsd tupH felületvédelem a NORD-tól. A nagy igénybe vételt jelentő környezetekben való használatra a NORD a kiemelkedően hatékony nsd tupH korrózióálló felületkezelést kínál az általa gyártott alumínium hajtásokhoz. Az eljárás során az anyagot mélyen a felszínbe hatolóan edzik. A felületkezelés egy tartósan az alapanyaghoz tapadó védőréteget hoz létre. Az alumíniumot a rozsdamentes acélhoz hasonlóan korrózióállóvá tevő eljárás egy elektrolitikus folyamaton alapul. A karcmentes felületet a kezeletlen alumíniumötvözeteknél több mint hétszer keményebbre edzik. A hajtások nagynyomású gőztisztítókkal való tisztítása és az agresszív közegekkel való érintkezés is problémamentes.

Alumínium hajtások az osztrigatenyésztésben

A NORD nsd tupH felületkezeléssel ellátott modelljeit többek között egy osztrigatenyészet számos szállítópályájában is alkalmazzák. Míg a szürkeöntvényből készülő hajtóműves motorok az egyre súlyosabb korrózió miatt legfeljebb egy-két évig bírják a nagy igénybe vételt jelentő tengervizes környezetet, addig az Észak-Németországban gyártott alumínium hajtások robusztus és költséghatékony megoldást jelentenek, amelyek a legtöbb esetben az általuk meghajtott szállítószalagok 10 éves életciklusán túl is üzemképesek maradnak. A felhasználó így időt és ráfordítást takarít meg a berendezés karbantartása és állagmegóvása terén.

Számos változatot kínáló költséghatékony alternatíva

Az nsd tupH hajtások robusztus, hosszú élettartamú és költséghatékony alternatívát jelentenek a festékbevonattal készülő szürkeöntvény és rozsdamentes változatokkal szemben. Az alumíniumból készülő NORD-termékek nsd tupH felületkezelése univerzálisan elérhető, szemben más gyártók rozsdamentes változataival, amelyek csak néhány kivitelhez állnak rendelkezésre. A DIN- és szabványalkatrészek, valamint a hajtótengelyek az nsd tupH alumínium hajtások esetében standard módon rozsdamentes acélból készülnek. A ventilátor nélkül készülő sima motorok nem járulnak hozzá a kórokozók terjedéséhez, és nagymértékben nyugodt futást szavatolnak. Szinkron- és aszinkronmotorok formájában elérhetők, és megfelelnek az IE2 és IE3 (aszinkron) és IE4 (szinkron) hatékonysági osztályokkal szemben támasztott követelményeknek.

Az élelmiszeripar és az italgyártás számára kifejlesztett robusztus és korrózióálló hajtóműves motorok mellett, a kölni ANUGA FOODTEC 2018 kiállításon a NORD DRIVESYSTEMS teljes termékkínálata is megtekinthető.

A NORD kiállítóhelyét a 10.1-es csarnok B061-es standján találja.