Újdonságok –

A NORD DRIVESYSTEMS az IFAT 2018 kiállításon: Az erőforrások megóvása innovatív és intelligens megoldásokkal

A víz-, szennyvíz-, hulladékkezelés és nyersanyag-gazdálkodás vezető világkiállításán, az IFAT-on 2018. május 14. és 18. között minden a fenntartható környezeti technológiák körül forog. A NORD DRIVESYSTEMS is részt vesz az iparág találkozóján Münchenben, és intelligens hajtástechnikával, termékújdonságokkal, energiahatékony megoldásokkal, valamint szerviz- és karbantartási ajánlatok széles körével jelentkezik.

IFAT_ie4-motor_2018

Bargteheide , 2018-03-22

Intelligens hajtásmegoldások

A szakmai közönség az A1-es csarnok 314-es standján tájékozódhat a hálózatban működő, önálló és méretezhető NORD-hajtásokról. A decentralizált hajtásrendszerek egymással intelligensen kommunikáló mester-szolga csoportokat képeznek, és ezen a módon át tudják venni elkülönített berendezésrészek felügyeletét és vezérlését. Blokk bekövetkezésekor a rendszerek felismerik azt, és lehetőség szerint önállóan meg is szüntetik. Amennyiben ez nem lehetséges, a rendszer jelenti a blokkot a vezérlésnek, és sor kerül például egy, a hálózatban levő póthajtás bekapcsolására.

Megelőző karbantartás

A PLC frekvenciaváltóba való integrálásával a NORD-hajtások a hajtás- és alkalmazásadatokat rögzítik, valamint a rendelkezésre álló érzékelő- és működtetőadatokat kiértékelik; ez képezi az állapotfelügyelet alapját. A NORD az ügyféllel együttműködve megelőző karbantartási megoldásokat is kifejleszthet a hajtások tervezhető karbantartásához. Az algoritmusok célja a nem tervezett állásidők csökkentése, a karbantartásra és állagmegóvásra fordított költségek leszorítása és a hajtások élettartamának növelése.

Energiahatékony hajtástechnika

A NORD nagy teljesítményű energiatakarékos motorjai nagy hatásfokkal rendelkeznek, ezért jelentős üzemiköltség-megtakarításokat tesznek lehetővé. Elsősorban az IE4-szinkronmotorok felelnek meg a legszigorúbb hatékonysági követelményeknek, a PMSM-technológiának köszönhetően a részterheléses tartományokban és az alacsony fordulatszámú alkalmazásoknál. A NORD-frekvenciaváltók is hozzájárulnak az energiahatékony üzemhez. Energiatakarékos funkciókkal rendelkeznek, és képesek a motor teljesítményének a tényleges igényekhez való automatikus hozzáigazítására.

ÚJDONSÁG: NORDBLOC.1 1-fokozatú homlokkerekes hajtómű

Az új egyfokozatú NORDBLOC.1 homlokkerekes hajtóműveket maximális hatékonyság, nagy torziós merevség, alacsony üzemi zajszint és hosszú élettartam jellemzik. A lemosható (wash-down) kivitelük mindemellett a legmagasabb higiéniai követelményeknek is megfelel. Ezzel megbízható, ellenálló és költséghatékony hajtásmegoldást jelentenek szivattyúkhoz, keverőművekhez és levegőztetőkhöz, valamint szállítástechnikai alkalmazásokhoz.

Az ipari hajtómű terméksorozat bővítése

A NORD DRIVESYSTEMS bővítette a sikeres MAXXDRIVETM ipari hajtómű sorozatát: A modulokból felépülő sorozat két további mérettel (15 kNm és 20 kNm névleges nyomaték), valamint extruder karimákkal bővült, ami újfajta megoldásokat tesz lehetővé a nagy igénybe vételt jelentő alkalmazások esetében. Az ipari hajtóművek bázisán a NORD komplett hajtásmegoldásokat tervez a motorokkal megvalósuló, nagy igénybe vételt jelentő üzemhez, illetve hajtáselektronikát konfigurál többek között a szállítástechnika, szivattyúk és keverőművek területén.

Szerviz az értékállóságért és rendelkezésre állásért

A maximális rendelkezésre állás biztosítása érdekében elkerülhetetlen az alkalmazott hajtásmegoldások rendszeres, megelőző jellegű karbantartása. A NORD moduláris szervizmegoldások széles körét kínálja. Az üzemeltető igény szerint különféle szervizszolgáltatások közül választhat – az üzembe helyezés idején nyújtott támogatástól a speciális karbantartási csomagokon át a javítási költségek felbecsülését célzó helyszíni elemzésig.

A 2018-as IFAT vásáron a NORD kiállítóhelyét az A1-es csarnok 314-es standján találja.