Újdonságok –

Ipari hajtóművek „kipuhatolása” - Megelőző karbantartás a NORD DRIVESYSTEMSTŐL a hannoveri vásáron

A NORD DRIVESYSTEMS az ipari hajtóművek megelőző karbantartását lehetővé tevő megoldásokat mutat be a 2018-as hannoveri vásáron. Ehhez két, egymással összekapcsolt ipari hajtóművet állítunk fel, amelyeken különböző üzemállapotokat szimulálunk.

Hanover Fair 2018

Bargteheide , 2018-04-19

A digitalizálás lehetőségeit az ipari hajtóművek üzemeltetése és karbantartása területén a NORD DRIVESYSTEMS egy két, rezgés- és hőmérséklet-érzékelővel ellátott MAXXDRIVETM ipari hajtóművel felszerelt működési modell példáján szemlélteti a hannoveri vásár 15-ös csarnokának H31-es standján. A szimuláció többek között megmutatja, hogy egy intelligens hálózatba kapcsolt berendezésterv hogyan képes a nem tervezett állásidők megakadályozására, a gépek és berendezések rendelkezésre állásának növelésére és értékük megőrzésére. Ezen felül a karbantartási költségek is csökkenthetők, és a szervizelések is jobban tervezhetők.

A megelőző karbantartás megoldás keretében, a tanulási fázisban ismert komponensadatok segítségével rögzítik a referenciaállapotot. Azt követően intelligens algoritmusok használatával valós időben összehasonlítható az üzemállapot a referenciaállapottal. Ebből pontosan következtetni lehet a hajtómű-komponensek állapotára. Anomáliák esetén az időben történő karbantartás elvégzése érdekében a rendszer automatikus figyelmeztetéseket küld a felhőn keresztül. A nyilvántartott és kielemzett adatok egy webes interfészen keresztül érhetők el. Eltérő mértékben károsodott gördülőcsapágyak példáján érzékletesen megismertetjük a kiállításra ellátogatókat a rendszer működésével.