Újdonságok –

Ipar 4.0 szerelés Aurichban

Áramvonalas logisztika–hatékony folyamatok - a NORD hajtásmegoldásai Ipar 4.0 KÉPESEK! A hajtásspecialista a gyártóüzemeiben is az intelligens technológiákra esküszik.

Bargteheide , 2018-06-18

A NORD DRIVESYSTEMS az alsó-szászországi Aurichban mintegy 5000 m2-en állít elő 160 kW teljesítményig elektronikus hajtástechnikát (frekvenciaváltók, motorindítók és elektronika). Ennek során a vállalat a legmodernebb technológiákat és intelligens gyártási szerkezetet alkalmaz. Ennek keretében mintegy egy éve állítottak működésbe egy autonóm, vezető nélküli szállítórendszert (FTS). Az FTS végzi a szállítást az áruátvétel és az automatikus kisalkatrészraktár (AKL) között. A rendszer azonosítja az igényelt kiindulási és célpozíciót, saját maga felrakodja a szállítódobozokat és megkeresi a megfelelő útvonalat. Amennyiben akadályba ütközne, azt automatikusan felismeri: Az FTS megáll vagy megfordul, és másik útvonalat választ.

A vezető nélküli szállítórendszer egy, a folyamatok optimalizálását célzó átfogó stratégia részét képezi. A mottó: maximális hatékonyság, gyorsaság és rugalmasság. A stratégiának része a saját intelligens NORDAC LINK terepi elosztó , egy, a legmesszebbmenőkig papírmentes gyártás, valamint az automatikus ellátási és ellenőrzési tervek létrehozása a konfiguráció alapján. Az Aurichban megvalósított automatizált és rugalmas gyártási struktúrával az 1-es tételnagyság is további beállítások nélkül megvalósítható.