Újdonságok –

Hajtásmegoldások szennyvízkezelő rendszerekhez - Vizek mossák

A vízgazdálkodás területén a szivattyú- és fúvóállomások rendelkezésre állása és hatékonysága szempontjából döntő jelentőségű a hajtástechnika. A NORD DRIVESYSTEMS az iparágakra optimalizált megoldásokat kínál, amelyeket nagyfokú üzembiztonság, hosszú élettartam, valamint nagy axiális és radiális terhelhetőség jellemez.

Bargteheide , 2019-03-26

Szennyvíztisztító berendezésekben a zavarmentes üzem a legmagasabb szintű hatékonysághoz hasonlóan teljességgel elengedhetetlen. A megállás nélkül működő hajtásoknál az energiaköltségek kiváltképpen fontos tényezők. A szellőztetők üzemeltetése mellett elsősorban a szivattyúk azok, amelyek a derítőberendezésekben jelentős mértékben hozzájárulnak az áramfogyasztáshoz. A NORD DRIVESYSTEMS energiatakarékos motortechnológiát, közel veszteség nélküli hajtóműveket és energiatakarékos frekvenciaváltókat kombinál a hajtásmegoldásaiban –maximális megbízhatóságot és gazdaságosságot nyújtva. A kis szerviz- és karbantartási igényű NORD-hajtások ezen felül csökkentik az állásidőket, és hozzájárulnak a teljes berendezés nagyobb hatékonyságához és rendelkezésre állásához.

A NORD hajtástechnikája kiválóan ellenáll azoknak a gyakran szélsőséges környezeti hatásoknak, így a nedvességnek, pornak, szennyeződésnek és vegyi anyagoknak, amelyeknek a szennyvízkezelő rendszerekben és kültéren működő hajtások kitettek. Dupla burkolat, IP 66 fék, IP 66 védettségű motor, fokozott korrózió elleni védelem a többrétegű festékbevonatnak köszönhetően, túlterhelés elleni védelem, rozsdamentes acél tengelyek, valamint megerősített kihajtótengely-csapágy–csak néhány példa a NORD-hajtások által kínált nagyfokú védelemre.