Újdonságok –

Termékújdonság: Egyfokozatú NORDBLOC.1 homlokkerekes hajtóművek

A NORD DRIVESYSTEMS egyfokozatú hajtóművekkel bővítette a sikeres NORDBLOC.1 sorozatát, amelyek magas fordulatszámú és nagy nyomatékú alkalmazásokra optimalizáltak.

Bargteheide , 2018-09-10

Az új NORDBLOC.1 homlokkerekes hajtóműveket maximális hatékonyság, nagy torziós merevség, alacsony üzemi zajszint és hosszú élettartam jellemzi. A lemosható (wash-down) kivitelük mindemellett a legmagasabb higiéniai követelményeknek is megfelel. Az innovatív hajtóműveken nincsenek illesztések és zárósapkák. Ez növeli a termékstabilitást, és egyben simább felületet is nyújt, amelyen sem a folyadék, sem pedig a szilárd anyagok felgyülemlése nem lehetséges.

A FEM-re optimalizált blokkház maximális szilárdságot és merevséget garantál. A belső megerősítésekkel ellátott felépítés és a hajtóműház nagyobb merevsége különösen alacsony zajszintű működést tesznek lehetővé. Az összes csapágy- és tömítéskészlet az öntvényrészben kapott helyet. Ez szükségtelenné teszi az illesztéseket, amelyek meggyengíthetik a házat, és utat nyithatnak az olajszivárgások előtt. A furatok és szerelőfelületek felfogatásban készülnek; az ily módon lehetővé váló szűk tűréshatárok szavatolják a fogaskerekek, csapágyak és tömítések pontos elrendezését, és növelik a komponensek élettartamát. A ház nagy szilárdságú korrózióálló alumíniumból készül, ezért különösen könnyű és robusztus. Az opcionálisan elérhető nsd tupH felületkezelés járulékos védelmet nyújt. A sima, könnyen tisztítható házfelületnek köszönhetően a NORDBLOC.1 hajtóművek kiváltképp alkalmasak a higiéniára „kényes” iparágakban, így az élelmiszer- és gyógyszeriparban való alkalmazásra.

A csapágyak nagy méretűek, és jól felveszik az axiális és radiális erőket. A nagyméretű csapágyak „mellékhatása” a belső tengelyek nagyobb átmérője, ami tovább növeli a csapágyak merevségét. A hajtóműkerekek betétedzett acélból készülnek, és rövid ideig tartó nagy túlterhelhetőséget tesznek lehetővé.

Az új NORDBLOC.1 T hajtóművek öt építési nagyságban készülnek 0,12 és 7,5 kW közötti motorteljesítménnyel és max. 280 Nm kihajtónyomatékkal. Az összes változat elérhető mind talpas, mind pedig peremes (B5 és B14) vagy talpas/peremes kivitelben. Rugalmasan megvalósítható az IEC- és NEMA-motorokra való felszerelés, és számos felszereltségi változat áll rendelkezésre a tengelyek, csapágyak és a kenés területén.

Robusztus, hatékony, csendes és kompakt – a NORD egyfokozatú NORDBLOC.1 homlokkerekes hajtóműveivel megbízható és költséghatékony hajtásmegoldást hozott létre szivattyúkhoz, keverőművekhez és levegőztetőkhöz, valamint szállítástechnikai alkalmazásokhoz.