Újdonságok –

LogiMAT 2020: Nagy, akár IE5+ hatékonyság

A 2020. március 10. és március 12. között megrendezésre kerülő LogiMAT kiállításon a NORD DRIVESYSTEMS az intralogisztikai területen alkalmazható intelligens hajtás- és innovatív megoldásokkal jelentkezik. A kiállításon bemutatásra kerülő legfontosabb berendezések és megoldások közé tartoznak a legújabb energiahatékony IE5+ szinkronmotorok, az állapotfigyelő megoldások és egy, a NORD hajtásrendszerekhez kifejlesztett mobil szervizelési eszköz.

Bargteheide , 2020-02-17

A NORD LogiDrive rendszereinek standardizált hajtóműves motor változatait – amelyek kiváltképpen alkalmasak a változatok számának csökkentésére – kifejezetten az intralogisztikai, csomaglogisztikai és repülőtéri technológiai terület számára fejlesztettük ki. A LogiDrive-hajtásegységeket egy 5,5 kW névleges teljesítményű IE4-szinkronmotor, egy kétfokozatú homlok-kúpkerekes hajtómű és egy, a motor közelébe szerelt NORDAC LINK frekvenciaváltó alkotja. A LogiMAT kiállításon a NORD bemutatja a LogiDrive megoldását – egy energiahatékony, állandó mágnessel rendelkező IE5+ szinkronmotorral kombinált változatban is –, amely az aktuális IE4-sorozatnál lényegesen kisebb veszteséggel működik. A hajtásegységek kiváló hatékonyságra képesek, kiváltképpen a részleges terhelési és sebességtartományban.

A NORD DRIVESYSTEM frekvenciaváltóinak segítségével megelőző jellegű karbantartási megoldások is kidolgozhatók. Ezek alapját az intelligens frekvenciaváltós PLC analóg és digitális jeleinek gyors, hatékony és átfogó kiértékelése képezi. A cél a berendezések és gépek proaktív karbantartásának megvalósítása. Egy példa erre az olajcsere virtuális olajhőmérsékleten alapuló optimális idejének érzékelők nélküli meghatározása.

A NORDCON APP és a NORDAC ACCESS BT mobil Bluetooth-csatlakozást nyújtó eszköz segítségével a NORD létrehozott egy, az összes NORD elektronikus komponenshez használható mobil üzembe helyezési és szervizelési megoldást. A megoldás a NORD-hajtásrendszerek elemzésére, felügyeletére és paraméterezésére szolgál.