Újdonságok –

A hajtás átveszi az irányítást - Átkapcsolás centralizált vezérlésről önálló vezérlésre

A NORD DRIVESYSTEMS integrált PLC-vel ellátott frekvenciaváltói a vezérlőrendszerről való leválasztáskor rugalmasan reagálnak, és önállóan képesek létrehozni egy meghatározott állapotot, ill. önállóan átveszik az alkalmazás komplett vezérlését.

PLC hybrid control capability

Bargteheide , 2016-11-24

Vis major esetén haladéktalanul működésbe lép egy megfelelően programozott hajtás PLC, és ellenőrzött módon leállítja a hajtótengelyeket. Az alkalmazástól függően, a berendezés állásának elkerülése érdekében az alkalmazás ellenőrzött módon továbbratovábbi is üzemeltethető a hajtás PLC segítségével. Folyamattechnikai eljárásokban ezen a módon megtakaríthatók az elrontott sarzsok miatt keletkezett költségek. Másrészről így szavatolt az anyagáramlás a gyártás során.

Az intelligens hajtások interfészek széles körével rendelkeznek, és érzékelő-, ill. beavatkozó adatokbeavatkozóadatok kiértékelésére képesek, ezért biztosított az alkalmazás optimális üzeme. Az intelligens hajtás önálló vezérlésre való alkalmassága nem csak üzemzavarok esetén fontos – egy leválasztó kapcsolóvalleválasztókapcsolóval célzottan lehetséges az átállás a helyi vezérlésre. Beállító üzemhez, teszteléshez és karbantartáshoz járulékosan forgásirány-futásirány- és sebességválasztó kapcsolók is felszerelhetők a decentralizált frekvenciaváltóra. Az integrált PLC-funkciók programozása az IEC 61131-3 szerinti „strukturált szöveg“ vagy „parancslista“ szövegorientált nyelveken történik. Ehhez a gyártó ingyenesen, licencdíjak nélkül rendelkezésre bocsátja a NORD CON szoftvert.