Újdonságok –

Hajtások a raklapszállító technológia területére: Megbízható technológia, strapabíró kivitelben

A raklapszállító technológia területén elsősorban nagyfokú túlterhelhetőséget kínáló gazdaságos hajtásmegoldásokra van szükség. A NORD DRIVESYSTEMS kifejezetten a raklapok és görgős vagy láncos szállítópályás rácsos dobozok szállításához kínál optimálisan összehangolt, egyedileg konfigurálható rugalmas hajtástechnikát a változatok számának csökkentéséhez és a költségek alacsonyan tartásához.

pallet_conveyor_technology

Bargteheide , 2019-01-08

A raklapszállító technológia egyszerű hajtásfeladataihoz a NORD megalkotott egy aszinkronmotorból és egy NORDAC BASE frekvenciaváltóból álló gazdaságos kombinációt. A hajtásmegoldás kifejezetten a raklapszállító technológiára jellemző alkalmazásokra optimalizált, és megbízható technikát kínál strapabíró kivitelben. Az összes NORD hajtóműves motorral kombinálható, és a követelményektől és az ügyféligényektől függően rugalmasan bővíthető. A standardizálás a változatok számának csökkenését eredményezi. Ez jelentősen kisebb pótalkatrész-készleteket tesz lehetővé, optimalizálja a karbantartást és költségmegtakarítást eredményez a TCO (a tulajdonlás teljes költsége) vonatkozásában.

Az aszinkronmotorok 1,5 kW-os teljesítményt kínálnak, jellemzőjük a nagyfokú túlterhelhetőség, a kiváló minőségű kivitel és a hosszú élettartam. A frekvenciaváltók a motor közelébe szerelhetők és beépített PLC-vel rendelkeznek. A szabadon konfigurálható PLC a csatlakoztatott érzékelők és működtetők adatainak feldolgozását végzi, diagnosztikai lehetőségeket kínál és kommunikál a fölérendelt berendezésvezérléssel. A vezérlés, paraméterezés és diagnosztika feladatát egy, a raklapszállító technológia speciális hajtáskövetelményeinek megfelelő előre telepített szoftver végzi.

A hajtásmegoldások valamennyi elterjedt buszrendszerbe integrálhatók. A raklapszállító technológia területének kommunikációjához egyszerű és költségorientált megoldásként különösen alkalmasak az AS- és az I/O-interfészek. Magasabb követelmények teljesítése érdekében problémamentesen alkalmazhatók más buszrendszerek is.

Megbízható, rugalmas, nagy ellenálló-képességű, szerviz- és karbantartásbarát – az aszinkronmotorból és a NORDAC BASE-ből álló kombináció segítségével a NORD egy alkalmazásorientált hajtásmegoldást hozott létre a raklapszállító technológia számára.