Újdonságok –

Magasan, nagy mélységben: A NORD ipari hajtóművei sikerrel teljesítenek egy nagy volumenű építési projektben

A „Linthal 2015” projekt keretében egy szivattyús tározós erőmű föld alatti központi kamrájának megvalósítására került sor kb. 1700 m magasságban és 600 m mélységben a svájci Alpokban. A megállás nélkül működő szállítószalagok szélsőségesen nagy, 45 fokos dőlésszögben és hozzávetőleg 180 m-es szintkülönbséggel végezték az óránként 500 tonna kivájt anyag szállítását. A szállítószalagok meghajtását a NORD ipari hajtóművei végezték.

Bargteheide , 2019-04-01

A föld alatti központi kamra egy gigantikus építési projekt legfontosabb része. A kamra egy 150 m hosszú, 30 m széles és maximálisan 53 m magas gépkamrából, valamint egy külön, 130 m hosszú, 20 m széles és 25 m magas transzformátorüregből áll. A szállítószalagok folyamatosan, 3 műszakban, a hét 7 napján és a nap 24 órájában hordták ki az anyagot a két kamrából. Napi szinten hozzávetőleg 800 m³ (összesen megközelítőleg 2 445 000 m³) sziklát távolítottak el a hegy belsejében levő két kamrából.

A „Linthal 2015” építési projekt központi területén levő szállítószalagokat a NORD ipari hajtóművei hajtották meg. Két „S-szállítószalag” óránként 500 tonnányi anyag szállítását végezte egy körülbelül 260 méteres távolságon. A kivájt anyagot azt követően egy zúzóműbe továbbították. A szállítószalag meghajtását egy fékszabályozós NORD ipari hajtómű végezte, amely egyidejűleg villamos áramot is termelt. A második szállítószalag az összezúzott anyagot továbbította egy kavicsgyárba, ahol azt a további feldolgozásáig tárolták.

A berendezésgyártó vállalat vezetője igen elégedett a NORD által biztosított berendezésekkel és az általa nyújtotts zolgáltatásokkal . Különösen nagyra értékelte a megbízható szállítást: A megrendeléstől a szállításig mindössze tíz hét telt el. A kiváló ár-teljesítmény arányt, az optimális tanácsadást, valamint a NORD-berendezések kiváló minőségét is pozitívan értékelte.