Nyheter –

NORD-drivverk som nøkkelen til å redusere TCO

Hvor økonomisk kan en investering bli? Ser vi på livssyklusen til drivverksystemer, er bare 15 prosent av de totale eierkostnadene fordelt på kjøpesummen, rundt 85 prosent er et resultat av nedstrømsprosessene. Når man bestemmer seg for et kjøp, er det derfor viktig også å vurdere kostnadene til energi og den løpende driften i tillegg til investeringskostnadene. Konseptet totale eierkostnader (TCO) gir støtte i denne forbindelsen.

Bargteheide, 2022-09-13

De to viktigste faktorene for å redusere TCO er energiforbruk og antall drivverkversjoner som brukes. Imidlertid er det en målkonflikt mellom tilnærmingene til energieffektivisering og versjonsreduksjon. Planlegging av et system med drivverk som er konstruert for det mest energieffektive driftspunktet, fører til optimale investeringskostnader og motorer som fungerer relativt økonomisk, uavhengig av effektivitetsklasse. Imidlertid må ulike drivverksversjoner administreres og vedlikeholdes i løpet av hele systemets livssyklus.

Mens et drivverkskonsept for å spare energikostnader fører til et stort antall versjoner, har en versjonsreduksjon som mål å gi de nødvendige dreiemomentene og hastighetene i et system med så få forskjellige drivverksversjoner som det er økonomisk mulig. Dermed kan kostnader til administrasjon, service og lagerhold innspares, men energikostnadene øker som regel. Det er derfor viktig å bringe disse motstridende områdene på linje ved konstruksjonen av drivverket.

Tilstandsovervåking for prediktivt vedlikehold

Kontinuerlig overvåking og prediktivt vedlikehold spiller også en sentral rolle når det gjelder reduksjon av TCO i Industry 4.0-applikasjoner. En periodisk eller kontinuerlig registrering av drivverks- og statusdata gir mulighet for tidlig registrering av endringer og reduksjon av uplanlagte nedetider.

NORD-tilnærmingen til TCO-reduksjon

NORD DRIVESYSTEMS har en helhetlig tilnærming til å redusere de totale eierkostnadene ved å bruke hele spekteret av optimeringsstrategier for å identifisere og øke effektivitetspotensialet – fra det modulære systemet med bruk av kraftige, holdbare og økonomiske teknologier til individuelle TCO-beregninger og intelligent service- og vedlikeholdskonsepter.

NORD tilbyr drivverksløsninger for å redusere livssykluskostnadene, for eksempel:

Finn ut mer om å redusere TCO med drivverk fra NORD nå!